ASINΗELL: “Impii Hora”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αν το όνομα Michael Poulsen δεν χτυπάει κάποιο καμπανάκι, όπως λένε και στο χωριό μου, τότε σταμάτα να διαβάζεις και γκουγκλ ιτ φορ γκαντς σέικ, γιατί έχει μείνει πίσω στις μουσικές εξελίξεις.

Ο ιθύνων νους και ηγέτης των πασίγνωστων Δανών Volbeat (τους οποίους είδαμε πριν τους Iron Maiden πριν κάποια χρόνια) αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τις ρίζες του και να παίξει κάποια πράγματα που τον βοήθησαν να μεγαλώσει μεταλικά. Παίρνει λοιπόν την κιθάρα του και τους φίλους του Marc Grewe (φωνή) και Morten Toft Hansen (τύμπανα) και μας οδηγούν α λα μπρατσέτα (ρε πως τις δουλεύω ο κερατάς τις γλώσσες) σε ένα ταξίδι στο παραδοσιακό και “χορευτικό” death metal των τελών 80s-αρχών 90s.

Με άξονα τους Death/Obituary/Entombed, οι Asinhell αποτίουν φόρο τιμής και αναβιώνουν χωρίς να εκλεπτύνουν το παλιομοδίτικο death metal, προσφέροντας αγνό ξυλοφορτωτικό τούπα τούπα που γκρουβάρει ιδανικά σε ρυθμούς σουηδικού death n roll και σαν να είσαι στην κόλαση, βουτάς χωρίς φόβο στα καυτά καζάνια, ενώ υπάρχουν στιγμές όπου θα υπάρξουν πιο groove metal ξεσπάσματα.

38 λεπτά δυναμικών στιγμών, σε ένα album που κυλάει σαν φρέσκο ρυάκι και έχει όλα όσα κάποιος θα ζητούσε, παραγωγή που στηρίζεται στη βαρύτητα του εγχειρήματος, χωρίς να μπουκώνει για να πείσει για την αγριάδα της, φωνή που τικάρει πολλά κουτάκια του ύφους, κιθαριστικά σόλο όπου υπάρχει ανάγκη και αγάπη, πάθος, λατρεία για το “σπορ”.

Το “Impii Hora” δεν είναι δίσκος που θα σου αλλάξει τη ζωή, αλλά θα σου θυμίσει όλα εκείνα που ίσως να έχεις ξεχάσει στον καταιγισμό νέων κυκλοφοριών, θα σε αναγκάσει να ανατρέξεις ξεθάβοντας albums σαν το “Scream Bloody Gore”, “Cause Of Death”, “Wolverine Blues” και με την πάροδο του χρόνου ίσως νομίσεις πως κυκλοφόρησε και αυτό την ίδια περίοδο.

Φίλε, Michael, μας αρέσεις και έτσι! Συνέχισε να σπέρνεις.

Official Site: https://asinhell.com/
Facebook: https://www.facebook.com/AsinhellMusic/

366

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.