ASHES OF ARES: “Emperors and Fools”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2021

Ένα χρόνο περίπου μετά το EP “Throne Of Iniquity” και οι Ashes Of Ares, το ντουέτο δηλαδή του πρώην Iced Earth Matt Barlow και του κιθαρίστα – μπασίστα Freddie Vidales, επανεμφανίζεται με ένα ολοκληρωμένο album με σκοπό να ταράξει τα ύδατα του σύγχρονου US power metal. Και η αλήθεια είναι ότι το project με το “Emperors and Fools” τα καταφέρνει περίφημα.

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι δεν παραπέμπει και πολύ στη μουσική των Iced Earth (με λίγες στιγμές που θυμίζουν το παρελθόν του Barlow, όπως το “The Iron Throne”) αν πάει εκεί ο νους σου φίλε αναγνώστη. Όχι, οι Ashes Of Ares είναι σίγουρα ποιοτικότεροι, η μουσική τους είναι πιο ενθουσιώδης (ειδικά στα γρήγορα κομμάτια όπως τα “I Am the Night” και “Our Last Sunrise” ηχεί απολαυστική) και το album δικαιολογεί απόλυτα την κυκλοφορία του.

Ένα μεγάλο ατού είναι η έντονη προσωπική σφραγίδα στις συνθέσεις και επίσης ένα μεγάλο ατού είναι και ο ήχος – οδοστρωτήρας. Ο Vidales έχει φοβερή αίσθηση της metal riffολογίας και οι δομές των κομματιών είναι πανίσχυρες, πλήρως headbanging αέρα ενώ και στα solos του είναι απολύτως σαφής χωρίς να φλυαρεί ασκόπως πάνω από την ταστιέρα. Ο δε Van Williams αναγορεύεται σαν μια συμπαγέστατη ραχοκοκκαλιά πίσω από το drum kit και ίσως θα ήταν λογικότατη κίνηση να ενσωματωθεί ως πλήρες μέλος της μπάντας. Ο δε Mat Barlow… μάγκες, στο παρόν album είναι καθηλωτικός. Ωριμότατος, υψιφωνίζει ελάχιστα και παραδίδει σεμινάριο power metal φωνητικών.

Πέρα από τα προαναφερθέντα κομμάτια, εξαιρετικά είναι και τα “Primed” και “By My Blade” (ύμνος), το “Where God Fears to Go” που thrashίζει είναι εντυπωσιακό, ενώ θαυμάσια επίσης είναι το ψευδοcore “What Tomorrow Will Bring” και το καταπληκτικό “Throne of Iniquity”.

Τελικώς: άριστο album στο είδος του. Δύναμη, συνθετική σαφήνεια, ορμητικότητα και πρωτοφανή ζωντάνια που έχει καιρό να δώσει ολάκερο το power ρεύμα που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορους κρετίνους που νομίζουν ότι ουρλιάζοντας εν μέσω αδιάφορου background συγκινούν και κάτι άλλο εκτός από τρίχες όρχεων. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, η μουσική των Ashes Of Ares είναι σοβαρότατη και θα γοητεύσει κάθε metaller χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Σίγουρα θα μπει στα top του γράφοντος στο τέλος της χρονιάς o οποίος νιώθει πολύ χαρούμενος που θα συμπεριλάβει μετά από χρόνια κάποιο power album σε κορυφαία λίστα.

Facebook: https://www.facebook.com/AshesOfAres
Official website: http://www.ashesofares.com/

871

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.