AMERICAN TERROR: “Influencer”

ALBUM

Είδος: Heavy Punk/Metal
Δισκογραφική: EMP Label Group
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Μαΐου 2020

Αν είσαι παράλογος υπέρμαχος του political correctness και δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, καλύτερα να μην ακούσεις τους στίχους του Brad Cox, διότι αναμφίβολα για όσους διυλίζουν των κώνωπα, θα φαντάζει σεξιστής τουλάχιστον.

Με συνοδοιπόρους τον τυμπανιστή Rob Hammersmith (Skid Row), τον μπασίστα Murphy Karges (Sugar Ray), τον DJ Soulman (Phunk Junkeez) και τον κιθαρίστα Pat Valley, ντεμπουτάρει δυναμικά, βάζοντας και την όρεξη του στην παραγωγή, μαζί με τον Mike Clink (Guns ‘n’ Roses, Megadeth, Metallica). Η παραγωγή λοιπόν, του “Influncer” είναι γεμάτη, ογκώδης και ψαρωτική και ομολογώ πως αν είχε βγει τη δεκαετία του 2000, θα είχε κάνει πάταγο.

Έχει τον ίδιο αέρα που κάποτε εμφύσησε ζωή στο nu metal, ενώ ανάλογα με το κομμάτι θα εντοπίσεις συγκεκριμένες εμφανείς επιρροές από εκείνη την εποχή. Δανείζονται την rap διάθεση των Rage Against The Machine και των Limp Bizkit (ειδικά στα κομμάτια που δίνει βροντερό παρόν το σκρατσάρισμα), την εναλλακτική ακουστική των Papa Roach, την βαρύτητα των Stone Sour, funky περάσματα που παραπέμπουν στους Korn και κάπου κάπου αιωρείται το πνεύμα της crossover thrash αισθητικής των Suicidal Tendencies.

Το “Influencer” περιέχει 10 κομμάτια που θα ικανοποιήσουν με την υψηλή τους ποιότητα, όλους αυτούς που αρέσκονται στις “αμερικανιές” και συνοδεύεται με ένα εξώφυλλο επίκαιρο που δίνει τροφή για σκέψη για το που έχει οδηγηθεί η αμερικάνικη κοινωνία, αλλά κατ’ επέκταση κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Μπορεί να μην έχουν βρει ακόμη τη δική τους προσωπικότητα και έτσι, δανείζονται κομμάτια από άλλους, αλλά αν τους δώσουμε την ευκαιρία θα μας χαρίσουν ακόμη πιο ευχάριστες στιγμές στο μέλλον.

Highlights: “Prophet for Profit”, “PC Me”, “How Do You Like Me Now”

Facebook: https://www.facebook.com/americanterrorband/
Twitter: https://twitter.com/aterrorband
Instagram: https://www.instagram.com/americanterrorband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0nP0nBAo8lo86rISlf4glC

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.