ALPHA WOLF: “Half living things”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Εταιρία: Sharptone Records
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2024

“Από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;” σκέφτηκα όταν άκουσα πρώτη φορά το τρίτο album των Τασμανών Alpha Wolf. Θυμήθηκα την εποχή όταν τo hip hop συνδυαζόταν με τις πιο alternative πλευρές της σκληρής μουσικής, τότε που το βαρύ riff ακουγόταν παράλληλα με σκρατσάρισμα, τότε δηλαδή που έκαναν οι Slipknot το μπαμ τους (τα τύμπανα εδώ μοιάζουν πολύ), τότε πού ήμουν νεότερος.

Κοίταξα το boom box στο εξώφυλλο, είδα τη συμμετοχή του αγαπημένου Ice-T και αποφάσισα να γράψω. Η βάση του όλου εγχειρήματος είναι το metalcore, και εδώ που τα λέμε, στην Ωκεανία τα πάνε καλά με το core, είτε πάει προς το death (Thy art is murder), είτε πάει πως το hardcore (Deez nuts).

Οι Alpha Wolf έχουν καταφέρει με αγώνα να αναρριχηθούν στη σκάλα της δημοτικότητας και να φτάνουν κοντά στο ένα μύριο ακροατές στο σποτίφη, και μπορώ να καταλάβω γιατί. Αυτό που κάνουν το κάνουν πολύ καλά και θα βοηθήσουν πολύ κόσμο να σπάσει τα άλατα στον σβέρκο τους. Ο ήχος τους δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αφού έχεις ξανακούσει hip hop αναφορές στο metal, έχεις σίγουρα νιώσει καλύτερα beatdowns, ενώ και το γδαρμένο φωνητικό στιλ του Lochie Keogh είναι πολυφορεμένο.

Όμως, σε πολλά αυτιά αυτή η οικειότητα γράφει καλά και έτσι οι Alpha Wolf πιστοί σε αυτό που έχουν θέσει ως στόχο και με τον Lochie να βελτιώνει σταδιακά τα καθαρά του φωνητικά, θα φτάσουν ψηλότερα. Από ότι φαίνεται υπάρχει μια τύποις, αναβίωση αυτού του κροσοβερισμού, με συγκροτήματα σαν τους Vctms και Thrown, όποτε αρέσει δεν αρέσει, καλώς ήρθες πίσω στο 2002.

Δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασαν, αλλά σίγουρα τους βρήκα ευκολόπιοτους.

Official website: https://www.alphawolfcvlt.com/
Facebook: https://www.facebook.com/alphawolfcvlt/

173

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.