ALEX SHERWOOD: “Trust Deadline”

EP

Ο Αλέξανδρος είναι ένας κιθαρίστας με την καταγωγή από την Κοζάνη (ένα τσιγάρο δρόμος από το σπίτι μου δηλαδή) και πρόσφατα κυκλοφόρησε το παρθενικό solo EP του “Trust Deadline”.

Η μουσική πρόταση που παρουσιάζει ο Αλέξανδρος ανήκει στο χώρο του σύγχρονου μελωδικού death metal με αρκετές prog προεκτάσεις.

Καλοπαιγμένο υλικό με εξαιρετική παραγωγή από τους συνήθεις υπόπτους Στέλιο Κοσλίδη και Αχιλλέα Μανόπουλο (σ’ αυτό το είδος μουσικής δεν νομίζω να υπάρχουν άλλοι που κατέχουν καλύτερα το αντικείμενο και δεν εννοώ μόνο στη χώρα μας) και σίγουρα ελπιδοφόρο για την περαιτέρω πορεία του μουσικού.

Συμπαγής και τεχνικότατη riffολογία με καθαρά αμερικανική attitude, με ελάχιστα core στοιχεία (μάλλον ψευδοcore γιατί μάλλον θα πρέπει να είναι κάποιος κουφός για να χαρακτηρίσει έτσι όλο το EP, κάτι που συνέβη με τους Trivium για παράδειγμα – το τι βλακείες έχω ακούσει περί αυτών κατά τη διάρκεια του χρόνου, δεν λέγεται), άριστη performance πίσω από το drum kit από τον Nash και ξεκάθαρη κατάρτιση πάνω στο αντικείμενο. Φωνητικώς δε ο Αλέξανδρος τα πάει αρκετά καλά με το σχετικά καθαρό και οργισμένο growling του, απολύτως συμβατός σε σχέση με το μουσικό background.

Και τα τέσσερα κομμάτια του EP είναι αξιοπρεπέστατα, χωρίς να προσφέρεται κάποιος νεωτερισμός (δεν απαιτείται κάτι τέτοιο). Δυναμικά, με όμορφα ρεφρέν και ενδιαφέροντα, χωρίς μέτρια σημεία που να προκαλούν κοιλιές στη ροή. Τα “Cry” και “Not a love song” μου θύμισαν τους θεούς Heaven Shall Burn και Unearth πολύ καλά επίσης τα Trivium-ικά “Heavy Rain” και “Kill Time Deadline” με τα πολύ ωραία leads τους.

Για παρθενική προσπάθεια στο χώρο της δισκογραφίας και παρά τη μικρή διάρκειά του, το “Trust Deadline” είναι άριστο. Ένα “γκολ από τα αποδυτήρια” για τον ταλαντούχο αυτόν μουσικό ο οποίος φυσικά εγείρει προσδοκίες για τις μετέπειτα δουλειές του. Θα παρακολουθείσαι.

https://www.facebook.com/alexsherwoodguitar/

445

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.