ABYSSUS: “Death Revival”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Transcending Obscurity Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2021

Οι Abyssus είναι από εκείνα τα συγκροτήματα με σταθερή παρουσία με συχνά split και EP κυκλοφορίες ανά τα χρόνια (10 πλέον από την κυκλοφορία του “Monarch to the Kingdom of the Dead” EP).
Αφού έκαναν το κεφάλι μου να ταλαντωθεί αρκετά με το “Relics of the Past” EP το 2020 επιστρέφουν τώρα με το δεύτερο ολοκληρωμένο τους πόνημα που έχει τίτλο “Death Revival”.

Και θα ακούσεις αυτό ακριβώς που περιμένεις ερμηνεύοντας τον τίτλο. Αναβίωση του παραδοσιακού death metal, όπως το δίδαξαν οι πελώριοι Death, οι πυρηνικοί Obituary και οι death ‘n’ rollers Entombed.
Kαταιγιστικοί ρυθμοί με εναλλαγές ρυθμών και μελωδιών, εξαιρετικά κιθαριστικά solos, μια φωνή που βρωμάει Florida και σε ξεσηκώνει, και το εξώφυλλο να θυμίζει τις καλές εποχές των Obituary.


Η έκπληξη, αλλά και το ομορφότερο (κατά τη γνώμη μου) κομμάτι του δίσκου είναι το “Genocide”, αφιερωμένο στην γενοκτονία των Ποντίων, όπως μαρτυρούν οι παραπονιάρικες λύρες στην εισαγωγή.
Επιπροσθέτως, η παραγωγή είναι συμπαγής και βρώμικη, ενισχύοντας το συναίσθημα που θέλεις να δημιουργηθεί από μια τέτοια κυκλοφορία.


Οι Abyssus είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της ελληνικής underground σκηνής και αξίζουν κάθε στήριξη και προσοχή.
Volume up μέχρι η αυλή του γείτονα να γίνει σαν το εξώφυλλο!

Facebook: https://www.facebook.com/Abyssus666
Bandcamp: https://abyssus666.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5r7vH12WiJCMtqA3FByAkJ

1059

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.