ABYSSUS: “Relics of the Past”

EP

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Death In Pieces Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου 2020

Καμιά φορά χρειάζεται να σκάψεις βαθιά για να βρεις κάτι πολύτιμο! Καλά κρυμμένοι στην Ελληνική υπόγεια metal σκηνή, οι Abyssus αποτίουν φόρο τιμής σε μια σχολή παλαιά και καλή σαν πελοποννησιακό κρασί.

To σχεδόν δεκαετές εγχείρημα του Κώστα Αναλυτή ξεκίνησε σαν μονομελές project και εν συνεχεία, εξελίχθηκε σε κάτι ολοκληρωμένο, ξεσπώντας σε σύντομες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δισκογραφικές επιθέσεις, φτάνοντας στο σήμερα.

Έχοντας πάντα στο μυαλό τους τους τιτάνες Death και τους σημαντικούς για την Ευρώπη Entombed, οι Αθηναίοι επιστρέφουν με ένα ακόμη ΕΡ, δυο χρόνια μετά το “Unleash The Storm”, του οποίου όπως λένε είναι δίδυμο αδερφάκι, καθώς και προάγγελος ενός νέου album.

Με την ίδια λογική με τότε, οι Abyssus μας προσφέρουν δυο νέα τραγούδια και τρεις διασκευές σε τραγούδια που εκείνοι θεωρούν σημαντικά στην ιστορία του death metal.

Το ομώνυμο κομμάτι και το “In League with Evil” είναι σαφείς και στοχευμένες συνθέσεις που αποσκοπούν στην αναβίωση του ένδοξου death metal, όπως το δίδαξε η Florida (η πολιτεία των ΗΠΑ, μην ψάχνετε καμιά σιλικονάτη μοντέλα), αλλά με μια γκρουβάτη μυρωδιά από τα πρώτα βήματα των εμπνευστών τους death ‘n’ roll, Entombed. Ο ήχος είναι εφάμιλλης αισθητικής και παραπέμπει στις παραγωγές εκείνες πριν 30 χρόνια, αλλά χωρίς να πληγιάζει ανεπανόρθωτα τα τούπα τούπα που κυριαρχούν κατά μήκος του ΕΡ.

Οι διασκευές είναι σημαντικές και σωστά μεταποιημένες στο ύφος των Abyssus και έτσι, δημιουργούν νοσταλγία σε εμάς τους παλαιότερους και περιέργεια στους νεότερους (έτσι μάθαμε και εμείς).

Ξεκινώντας με το μνημειώδες “Aggressor” των Hellhammer που ακόμη επηρεάζει τις death και black metal σκηνές, συνεχίζουν με το “Death Metal” των νονών του είδους Possessed (με τους οποίους έχουν μοιραστεί τη σκηνή) και τελειώνουν με το “Condemned System” των Terrorizer.

Το “Relics of the Past” EP είναι ένα λαχταριστό παγωμένο σφηνάκι που θα σβήσει για λίγο τη δίψα σου, αλλά σύντομα θα διψάς και πάλι, αναμένοντας να πιεις μονορούφι ολόκληρο το μπουκάλι “Death Revival” τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με μάτια σφαλιστά και τη μέθοδο Μπράιγ, απλώστε το χέρι και κάντε το δικό σας.

Facebook: https://www.facebook.com/Abyssus666
Bandcamp: https://abyssus666.bandcamp.com/

502

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.