EMPIRE AURIGA: “Ascending the Solar Throne”

Δεν ξέρω που ακριβώς έχω φταίξει και το πληρώνω έτσι, δεν ξέρω επίσης τι είναι αυτό το χάλι καλοκαιριάτικα με τους ambient δίσκους.

Δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω αυτό απο το οποίο για σαρανταδύο ολόκληρα λεπτά της ώρας υπέφεραν τα αυτιά μου, για το λόγο αυτό θα δανειστώ  την φράση ενός φίλου η οποία περιγράφει  επακριβώς την ακρόαση του συγκεκριμένου δίσκου “ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΙΡΜΠΟΥΣΟΝ”.

Empire Auriga κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο “Auriga Dying” πίσω στο 2006, οχτώ χρόνια αργότερα είπαν να κάνουν την χάρη στους 140 φίλους που έχουν στο facebook και να κυκλοφορήσουν και δεύτερο δίσκο μιας και δεν ήταν αρκετός ο πρώτος και  έτσι εγένετο “Ascending The Solar Throne”. ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ;

Πάμε παρακάτω, ο  δίσκος , λέει μέσα το δελτίο τύπου είναι  ambient/ industrial/ black metal, το οποίο black metal να σημειωθεί είναι  κάτι σαν το γνωστό πλέον βιβλίο finding Waldo, κοινώς όποιος το βρει κερδίζει (τώρα τι κερδίζει είναι δικό του θέμα). O δίσκος είναι βαρετός, ανούσιος, δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει εκτός απο πονοκέφαλο. Μοιάζει κυριολεκτικά με μια τεράστια εισαγωγή  της οποίας το κυρίως θέμα δεν έρχεται ποτέ.

Για να μη μακρυγορούμε , και πολύ ασχοληθήκαμε δηλαδή, όπως μας έχουν αποδείξει αξιόλογα συγκροτήματα του είδους π.χ Spektr, για να παίξεις καλό ambient black metal χρειάζεται μαγκιά. Δυστυχώς οι Empire Auriga αποδείχτηκαν κλανία και εξάτμιση.

548