Architects, Fall of Man, All Vows Collapse (08/06/2014) Κύτταρο

Μετά και την κυκλοφορία του “Lost Forever/ Lost Together”, ένα από τα πιο αναμενόμενα βρετανικά metalcore groups επισκέφθηκε την χώρα μας εν μέσω μιας εποχής που το βρίσκει στην καλύτερη του φάση.

Οι “δικοί” μας All Vows Collapse, μια Αθηναϊκή μπάντα που ξεκίνησε το hardcore παιχνίδι της το 2012, ήταν οι υπεύθυνοι για την έναρξη του όλου show. Το οποίο show φυσικά αποδείχτηκε ανάρπαστο, μιας και αρκετή ώρα πριν από την επίσημη έναρξή του, έκανε κατάμεστο τον χώρο μπροστά από την σκηνή.

Τα πέντε παλικάρια του metalcore συγκροτήματος, με αρκετές δόσεις αμερικάνικης φιλοσοφίας στο παίξιμο τους, έδωσαν μια ογκώδη και έντονη παράσταση που ξετρέλανε την πλειάδα των ακροατών που βρίσκονταν στο club εκείνη την στιγμή. Τα τεχνικά σημεία τους προσέδιδαν ένα μοναδικό ύφος και εξαιρετική σύνθεση στις κιθάρες, κάτι που ενισχύθηκε από τον καλό ήχο με τον οποίο έπαιξαν.

All Vows Collapse setlist
Never Let me Sink
Snakes
Waves Ahead
Top Gun
Death Wish
Sail Away

Οι Fall of Man είναι λίγα περισσότερα χρόνια στους… “δρόμους” και πλησιάζουν ήδη στην κυκλοφορία του δεύτερου studio album τους. Είναι φυσικά από τα λίγα punk rock συγκροτήματα που έχουν μοιραστεί την σκηνή με τεράστια ονόματα όπως Parkway Drive και Municipal Waste.

Τη δυναμικότητα και την εμπειρία που θα μπορούσε μια τέτοια ομάδα να έχει, την παρουσίασαν μπροστά από ένα τεράστιο κοινό, η πλειοψηφία του οποίου μόλις που τους έμαθε και πιθανότατα δεν θα τους ξεχάσει εύκολα. Ο δυναμίτης τους άγγιξε τους πάντες και η προσιτότητα τους σίγουρα γοήτευσε τους περισσότερους. Εκτός των άλλων, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά τους.

Fall of Man setlist
Golden Shades of Black
Beware
The Flagship
Silence
Of Incarnations and Elixirs

Οι Architects υπάρχουν πλέον δέκα χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει έξι επιτυχημένους δίσκους με σχετικά μικρή χρονολογική διαφορά μεταξύ τους και έχουν καταφέρει να γνωρίσουν αξιοζήλευτη επιτυχία, ιδιαίτερα εντός της Ευρώπης.

Ο συναυλιακός χώρος που φιλοξένησε την μπάντα που ήθελαν να δουν διακαώς εκατοντάδες φίλοι της το βράδυ της Κυριακής, έμοιαζε να μην είναι πια αρκετός. Οι Βρετανοί μεταμόρφωσαν τα πάντα, έφεραν τον δικό τους αέρα και την δική τους ατμόσφαιρα και κέρδισαν το στοίχημα από τα πρώτα κι όλας λεπτά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το “Lost Forever/Lost Together” είχε την τιμητική του, αν όμως σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα albums στο είδος του για την εποχή μας, τότε κανείς δεν θα βρεθεί να διαφωνήσει με την απόφαση αυτή. Συνθέσεις όπως “C.A.N.C.E.R” και “Red Hypergiant” αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό.

Σα σύνολο, το set των Architects ήταν ότι ιδανικότερο θα μπορούσαν να είχαν ετοιμάσει οι Βρετανοί πριν από την πρώτη τους επίσκεψη στα μέρη μας. Μετά την εκτέλεση του “These Colours Don’t Run” από το προπέρσινο “Daybreaker”, το live ολοκληρώθηκε έχοντας στιγματίσει κάθε έναν από τους παρόντες.

Architects setlist
Gravedigger
C.A.N.C.E.R.
Alpha Omega
Even If You Win, You’re Still A Rat
Day In, Day Out
Naysayer
The Devil Is Near
Dead Man Talking
Follow The Water
Colony Collapse
Devil Island
Early Grave
Broken Cross
Red Hypergiant
These Colours Don’t Run

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

494