Potergeist, Lucky Funeral, 3 Fold Pain (07/06/2014) Stage Volume 1

Άλλη μια ελληνική μπάντα γιόρτασε τα δέκα χρόνια παρουσίας της στα μουσικά δρώμενα μιας γενικά αφιλόξενης εγχώριας σκηνής. Έτσι οι swampires έφτασαν στον χώρο του Stage Volume 1 με δύο ακόμα ενδιαφέροντα ονόματα.

Το πρώτο είναι οι 3 Fold Pain, οι οποίοι προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες να τους παρακολουθήσει κανείς σε κάποιο από τα πανέμορφα και δυνατά shows τους. Λάτρεις του alternative rock και metal, είναι στη θέση να φέρουν το δικό τους προσωπικό μουσικό ύφος άμεσα στην συνείδηση του ακροατή με τον καλύτερο τρόπο.

Ανέκαθεν είχαν τον τρόπο να αγκαλιάζουν την σκηνή και να μεταδίδουν την άνεση τους πάνω της. Το ίδιο έκαναν και σε αυτή του Stage Volume 1 και κάπως έτσι παρουσίασαν ένα τουλάχιστον ευχάριστο οπτικοακουστικό live που έκανε υπερήφανους τους περισσότερους τον παρευρισκομένων.

Αργότερα, η πιο βαριά μουσική των Lucky Funeral, μέσα από hard rock και sludge ήχους, έσκασε στον χώρο του επετειακού show και το δικό τους αφιερωμένο κοινό έκανε αισθητή την παρουσία του. Μετά το “Find your Soul in Beautiful Lunatics” και μια ευρωπαϊκή περιοδεία την άνοιξη, ένα show στην έδρα τους ήταν ότι έπρεπε για ένα δυνατό ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Με εξαιρετική ενέργεια πάνω στην σκηνή και με πολύ όρεξη (όπως πάντα), δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να περιοριστούν σε ένα μικρό setlist. Η επαφή τους με τον κόσμο παραμένει μοναδική και ανεξάντλητη. Περιμένουμε την επόμενη εμφάνιση τους.

Οι Potergeist είναι πλέον δέκα χρονών. Σε αυτά τα χρόνια κατάφεραν να κυκλοφορήσουν καταπληκτική μουσική και να διευρύνουν συνεχώς το κοινό τους. Την εορταστική αυτή βραδιάς το Volume Stage 1, οι swampires έπαιξαν με εκπληκτικό ήχο, τρομερή σκηνική παρουσία και ανεξάντλητη αντοχή.

Η ατμόσφαιρα του χώρου ήταν η ιδανική για τους Potergeist που ξετύλιγαν τα κλασσικά τους κομμάτια με γρήγορους ρυθμούς. Ολόκληρο το set τους πέρασε ταχύτατα, χωρίς ιδιαίτερες χαλαρές στιγμές, κάτι όμως που όλοι λίγο πολύ περίμεναν αλλά και ήθελαν.

Η πρόοδος που σημειώνουν ανά περιόδους στις live εμφανίσεις τους είναι παραπάνω από εντυπωσιακές. Αυτή την στιγμή μπορούμε με ευκολία να πούμε πως αποτελούν ένα από τα καλύτερα εγχώρια συγκροτήματα που μπορεί να δει κανείς ζωντανά.

Κάθε ένα από τα κομμάτια του “Swampires” άλλαζε εντελώς το σκηνικό στο club, μεταμορφώνοντας τους πάντες σε κάτι πολύ πιο άγριο και επιθετικό. Γνωρίζοντας εξ’ αρχής ότι αυτός ήταν ο σκοπός των Potergeist, το σίγουρο είναι ότι επιτεύχθηκε στο 100%.

Έχουμε να δούμε πολλά στην επόμενη δεκαετία…

photos: Χριστίνα Αλώση

421