DAVID SAYLOR: “Strength of One”

Είναι πραγματικά νοσταλγικά συγκινησιακό και συνάμα καλοδεχούμενο, όταν ένας καλλιτέχνης με του οποίου τα τραγούδια σημάδεψες τα νιάτα σου, να κυκλοφορεί έστω και χρονολογικά καθυστερημένα δίσκους και μάλιστα τον ένα έπειτα από τον άλλο!

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά στον υποτιμημένο/ αδικημένο ισπανοαμερικανό μετανάστη DAVID A. SAYLOR, ιδρυτή των Push UK που κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό  κλασικό διαμάντι δίσκο στους κύκλους του μελωδικού/ AOR χώρου, ενώ ακολούθησε το 2010 η επίσημη κυκλοφορία των demos  με τον τίτλο “Strange World”.

Αυτή λοιπόν είναι η δεύτερη προσωπική  κυκλοφορία του καλλιτέχνη στην ίδια εταιρεία και θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφέραμε, ότι η φωνή του ανήκει στην πρώτη κατηγορία του AOR/Melodic Rock χώρου. Σίγουρα ως τραγουδιστής και ως συνθέτης συγκαταλέγεται στην ίδια κλίμακα με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους ογκόλιθους του είδους που λατρεύουμε, όπως Stan Bush, Jim Jidhed, Freddy Curci, Russ Ballard αφού περιέχει το ίδιο μέταλλο φτιαγμένο για να διαχειρίζεται δυναμικές μπαλάντες και  τραγούδια που σφύζουν από ζωή, μουσικότητα και λυρισμό. Το συγκεκριμένο άλμπουμ παρουσιάζει όχι μόνο τις ικανότητες της σύνθεσης αλλά και τα πλούσια, ζεστά και αισθαντικά φωνητικά του που ανεβάζουν τις ήδη εξαιρετικές συνθέσεις.

Έτσι λοιπόν ο “έλληνας” πλέον David Saylor, αφού συμμετέχει στο τρίτο πλέον cd των Θεσσαλονικιών Wild Rose που είναι στο δρόμο της κυκλοφορίας, εμφανίζει μετά το επιτυχημένο και ήδη εξαντλημένο “Kiss Of Judas” EP, το ωριμότερο και ίσως πιο ολοκληρωμένο πόνημα του, το “Strength Of One”, όπου περιλαμβάνει μία πλειάδα από 11 AOR/ Melodic Rock διαμάντια που παρουσιάζουν τις φωνητικές του απεριόριστες ικανότητες και την συνθετική του ευρηματικότητα. Εύληπτες και ευκολομνημόνευτες μελωδίες, χορωδιακά φωνητικά με το κλίμα να μεταφέρεται πίσω στα 80s, σε ότι αφορά τα πλήκτρα και τη θεματολογία των στίχων και άξιοι συμπαραστάτες είναι οι ικανότατοι χειριστές του εξάχορδου Brett Hammond, David Mark Pearce και Nik Lloyd. Εξαιρετικά μετρημένα σολαρίσματα χωρίς υπερβολές  έξυπνα riff και μελωδικότατα δεμένες κιθάρες που οδηγούν τις συνθέσεις σε άλλο επίπεδο! Για τη φωνή του  τα είπαμε προηγούμενα και σταματάμε εδώ για το πλεονάζον που καταντά ξεδιάντροπη κολακεία.

Το “Strength Of One” κυκλοφορεί ήδη από την AOR Boulevard Records  αυστηρά σε  1000 κόπιες. Προλάβετε πριν γίνει συλλεκτικό και το αναζητάτε… Tραγούδι που λάτρεψα: Why Does Our Love Have To End…

513