NIGHTFELL: “The Living Ever Mourn”

Η εν λόγω μπάντα είναι ουσιαστικά side project του Tim Burdette των underground crust μύθων Tragedy.

Προφανώς ο Tim στον ελεύθερο του χρόνο ξεσπάει παίζοντας πιο αργόσυρτα και ακόμη πιο δυσοίωνα πράματα. Τα παιδάκια, λοιπόν αυτά, από το Portland του Oregon, κυκλοφορούν μέσω της cool εταιρείας Southern Lord, τον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο  που περιέχει, ως επί το πλείστον, ευχάριστα τραγουδάκια που κυμαίνονται άνω των έξι λεπτών.

Οι οπαδοί των Tragedy θα συναντήσουν κάποιους οικείους ήχους απλά πεσμένους από άποψη ταχύτητας και τραχύτητας σε σχέση μ’ αυτούς. Οι Nightfell φαίνεται να ποντάρουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα παρά στα ανεβασμένα bpm. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά απλοποιημένα lead, τις αρρωστημένες μελωδίες, τα death metal φωνητικά και την εν γένει νοσηρή ατμόσφαιρα, ξεπροβάλλουν κάποιοι πειραματισμοί, όπως το κολπάκι με τα φωνητικά στο “Empty Prayers”. Εντόπισα μέχρι και τη χρήση πλήκτρων σε διάφορα σημεία και επίσης είναι γενικότερα διάχυτη η death metal σαπίλα και η ευρύτερη μαυρίλα καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου, πράγμα που παραπέμπει πάλι στις τελευταίες κυκλοφορίες των Tragedy.

Στον αντίποδα υπάρχουν αρκετά σημεία στο οποίο η κυκλοφορία τούτη χωλαίνει, καθώς οι ιδέες πλέον άρχισαν να ανακυκλώνονται και να αναμασώνται. Σίγουρα δε μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση η κατεύθυνση που πήρε ο αγαπητός Tim, αφού και το κυρίως συγκρότημα του έχουν μία ανάλογη τάση. Από την άλλη ποιος χρειάζεται κι άλλη σκατοψυχιά όταν τα πάντα είναι πλέον αρκετά μαύρα, αλλά τι να γίνει είναι και αυτό ένα μέσο έκφρασης. Οι οπαδοί τιμήστε το, οι μη οπαδοί αποφύγετε διακριτικά.

458