Windhand, Stonenrow (09/04/2014) Six D.O.G.S

Η Catch the Soap Productions έχει καταφέρει εδώ και καιρό να κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του κοινού.

Αυτό το έκανε με την διοργάνωση καλών events, τα οποία περιλαμβάνουν μπάντες που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα βλέπαμε ή και δεν θα μαθαίναμε ποτέ, συγκεκριμένων προγραμμάτων που τηρούνται χωρίς υπερβολές και, πιο πρόσφατα, με την παρουσίαση των Αμερικανών Windhand στο Six D.O.G.S.

Οι Stonenrow που ανέλαβαν την εκκίνηση του live, ακριβώς στις 21:30, εκτέλεσαν ένα πραγματικά μεγάλο show. Η μουσική τους ασπάζεται τον ορισμό του doom, σε σημείο να επιχειρεί πάνω του πειράματα διεύρυνσης των χαρακτηριστικών που τον παραμερίζει από όλα τα άλλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τεράστιας διάρκειας jamming που κρατούσαν μια αιωνιότητα και κάτι, γεγονός που είτε θα ευχαρίστησε όσους από το κοινό είναι επιρρεπής σε κάτι τέτοιο, είτε θα εξόντωσε το κοινό της αντίπερα όχθης.

Ο ήχος τους δεν ενδείκνυται για ελαφρο-τύμπανους, καθώς θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει τον όγκο και το μπάσο της μουσικής ως παραπάνω του επιθυμητού ορίου. Για άλλη μια φορά όμως, το συγκεκριμένο συμβάν στάθηκε θετικά για πολύ μεγάλο ποσοστό του κοινού, με το υπόλοιπο να αποστασιοποιείται έκδηλα. Όλα αυτά μέχρι και τις 22:15.

Οι Windhand ξεκίνησαν λίγο πριν τις 22:45, με μια μικρή δηλαδή καθυστέρηση σε ένα live που προγραμματίστηκε έτσι ώστε να βολέψει όσους θα χρησιμοποιούσαν μετά συγκοινωνία. Εν τέλει, αυτό δεν ενόχλησε και δεν εμπόδισε κανέναν, οπότε και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει τα ελάχιστα. Αυτό φυσικά ισχύει μέχρι να εμφανιστούν τα συχνά τεχνικά προβλήματα (τα οποία προ-υπήρχαν ήδη) τα οποία μείωσαν κατά πολύ την ποιότητα του συνόλου.

Η ψυχεδέλεια, η ατμόσφαιρα και η πειστικότητα της σχετικά νέας και σίγουρα ανερχόμενης μπάντας από την Αμερική τύλιξαν ευθύς αμέσως το εσωτερικό του club, κάτι που ευχαρίστησε το κοινό. Το δε κοινό, που είχε γεμίσει τον χώρο, αναλωνόταν συχνότατα σε συζητήσεις που έφταναν να υπερκαλύψουν τα ηχεία όταν η μπάντα έπαιζε χαλαρά.

Με το έξυπνο setlist και την άψογη αποδοτικότητα της μπάντας, που φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένη αν και λιγομίλητη (τα πολλά λόγια ήταν φτώχεια), αποδείχτηκε το άξιο της στιγμής που μπόρεσε ο καθένας να τους παρακολουθήσει ζωντανά και να γίνει μέρος της ανοδικής πορείας της. Αδιαμφισβήτητο highlight θα πρέπει να ήταν η κάθε heavy στιγμή του live των Windhand, στιγμές που το κοινό παρασύρθηκε μαζί τους σε μια doom μετάλλαξη από άλλο πλανήτη.

Photos: Ελένη Κιουρή

421