HARAKIRI FOR THE SKY: “Aokigahara”

Δύο μέλη μονάχα απαρτίζουν τους Harakiri for the Sky

Ο M.S. έχει αναλάβει όλα τα όργανα και ο J.J. τα φωνητικά και τη συγγραφή των στίχων, σε μια προσπάθεια να συνδυάσουν το black metal με το post rock. Και η αλήθεια είναι πως δεν το καταφέρνουν άσχημα, παρότι το αποτέλεσμα δεν είναι εντυπωσιακό.

Σα σκέψη δηλαδή, λειτουργεί αρκετά σωστά και το αποτέλεσμα ισορροπεί όντως ανάμεσα σε αυτά τα δύο είδη, με αξιόλογα κομμάτια (μεγάλης διάρκειας τα περισσότερα), απλά μετά το πέρας της ακρόασης συνειδητοποιείς πως ναι μεν σου άρεσε αυτό που άκουσες, αλλά ως εκεί. Διότι η συρραφή του black metal και του post δεν είναι κάτι καινούργιο σαν έννοια, οπότε στοιχείο έκπληξης δεν υπάρχει, άρα το ζουμί βρίσκεται αποκλειστικά στις συνθέσεις, οι οποίες παίρνουν θετικό πρόσημο, αφήνοντάς σε με ωραίες εντυπώσεις, οι οποίες όμως δε θα σου μείνουν για καιρό.

Επίσης, στο “Aokigahara” συμμετέχουν στον τομέα των φωνητικών και οι Seuche (Fäulnis), Cristiano (Whiskey Ritual), Torsten (Agrypnie) και Eklatanz (Heretoir), δημιουργώντας έναν καλοδεχούμενο πλουραλισμό στις συνθέσεις, του οποίου η έλλειψη ίσως να συντελούσε αρνητικά.

Οι Harakiri for the Sky είναι μια από τις περιπτώσεις που ενώ τους βρίσκεις συμπαθέστατους, κάτι σου λείπει για να τους εκθειάσεις. Τσεκάρετέ τους και εσείς πάντως…

ΥΓ στην έκδοση του βινυλίου, το “Aokigahara” περιλαμβάνει και μια διασκευή στο “Mad World” των Tears for Fears

478

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.