OTHER EYES WISE: “Zer(0)”

Ντεμπούτο album από τους Other Eyes Wise, οι οποίοι είναι ένα βρετανικό τρίο που επιδίδεται σε πειραματικά ηχοτόπια.

Η παρθενική τους κυκλοφορία, το “Zer(0)”, είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον δείγμα μουσικής, με μεγάλες δόσεις αυθεντικότητας που κάνει χρήση στοιχείων από χώρους έκφρασης που σε πρώτη εντύπωση δίνουν την αίσθηση του αταίριαστου.

Η μουσική τους είναι κατά βάση το λεγόμενο post metal/ hardcore (ιδιαίτερα οι ISIS και οι Neurosis, ως αδιαμφισβήτητα ευδιάκριτες επιρροές) το οποίο διανθίζεται από διάσπαρτες μελαγχολικές, μελωδικές γραμμές στο στυλ των Alice In Chains, με αντιθέσεις καθαρών και σκισμένων φωνητικών των οποίων η έκφραση προσεγγίζει κατά πολύ τις ερμηνείες του (Θεού) Dan Swano στις δουλειές των Edge Of Sanity και με μια progressive αντίληψη που φέρνει στο νου τεχνοτροπίες των Tool.

Μινιμαλιστικό ηχητικά, το “Zer(0)”, ανήκει στα ύδατα των ψυχοπαλευτικών εικαστικών τεχνών. Μονόχνοτο, μέσα στην απόγνωση, άλλες φορές συγκρατημένα οργισμένο, το album είναι σαφές ως προς το τι θέλει να δώσει. Μια καθαρή εικόνα της χαοτικής σύγχρονης κοινωνίας η οποία φιλτράρεται από τα προσωπικά βιώματα των εμπνευστών της. Πριμαριστές κιθάρες, άτεχνα, λαμαρινέ riffs, αλλοπρόσαλλοι, mid tempo στην πλειοψηφία, ρυθμοί σε Mastodon φόντο και οργή στα φωνητικά.

Το “Zer(0)” είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οι ακόλουθοι του post ρεύματος, οι δηλώνοντες fan του prog στην αντίληψη (και όχι prog λόγω τεχνικών δυνατοτήτων) και ίσως οι φίλοι των επιρροών τους, θα βρουν πολλά συμπαθητικά στοιχεία να αντλήσουν. Σε περίπτωση τώρα που σου μπήκε στο μυαλό να διασκεδάσεις με αυτό το δισκάκι, ξέχασε το. Η έννοια αυτή είναι τόσο ξένη με τη μουσική που προσφέρουν οι Other Eyes Wise, όσο οι πιγκουΐνοι για τους αυτόχθονες της Σαχάρα.

446

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.