The Church of Pungent Stench, Inveracity, Wreckage, Bio-Cancer, Ixpapalotl (01/03/2014) Κύτταρο

Ο τρίτος μήνας του συναυλιακά χαλαρού (μέχρι στιγμής) έτους που διανύουμε ξεκίνησε με ένα show πέντε δυνατών συγκροτημάτων, με τα τέσσερα από αυτά να είναι εγχώρια.

Η τιμή του εισιτηρίου ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, ειδικά για τους πρωταγωνιστές του event, κάτι που λειτούργησε τόσο καλά όσο και άσχημα. Πολλοί ήταν αυτοί που θα περίμεναν την ημέρα του live για να αγοράσουν το δικό τους, κάτι το οποίο σαμποτάρισε η βροχή. Έτσι μειώθηκε η προσέλευση, ευτυχώς όχι σε απογοητευτικό βαθμό.

Οι Ixpapalotl που ξεκίνησαν την μουσική βραδιά στο Κύτταρο δεν έδωσαν περιθώρια ηρεμίας. Δυνατό και γρήγορο death με τρομερή εμφάνιση επί σκηνής σε κοινό δίχως ανταπόκριση. Από μεριάς τους διέθεσαν δωρεάν το “Corpse Republic”, το EP που κυκλοφόρησαν το 2013, την στιγμή που έδωσαν το καλύτερο δείγμα του ζωντανά.

Δεν έπαιξαν όμως υλικό μόνο από αυτό μιας και έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ένα EP, το “That of the Swamp” του 2009. Η ώρα έναρξης τους ήταν αρκετά μετά το αναμενόμενο, γύρω στις 20:00 δηλαδή, αλλά έπαιξαν χωρίς βιασύνες και περικοπές.

Στην συνέχεια, με μεγαλύτερη live εμπειρία, οι Bio-Cancer ζέσταναν το κοινό και κατάφεραν να το παρασύρουν στο ύφος της βραδιάς. Το ντεμπούτο τους, το “Ear Piercing Thrash”, βρήκε πολλούς ακόλουθους και προφανείς κατόχους, κάτι που είναι δικαιολογημένο μιας και αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα debuts  τοπικών thrash group.

Η μπάντα έδειξε στα καλύτερα της, οιωνός καλός εν όψει της κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου τους, το “Tormenting the Innocent”. Ο ήχος τους ήταν καλός και η συνολική εμφάνιση τους εξαιρετική.

Οι Wreckage ξεσήκωσαν του πάντες με το old-school death metal τους, το οποίο έφερε νέα δυναμική στο show το βράδυ του Σαββάτου. Ανέβασαν τον πήχη από πολλές απόψεις – αν αναλογιστούμε τον μουσικό τομέα, τον ποιοτικό, αλλά και την ανταπόκριση του κοινού – ενώ το ηγετικό πρόσωπο της μπάντας, ο εντυπωσιακός τραγουδιστής τους, άφησε ένα γερό στίγμα και τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Με ήχους που θύμισαν Entombed και Autopsy, αλλά και με ένα άρτιο EP, το “Rise from Ruins” που κυκλοφόρησε πέρσι, οι Wreckage έπαιξαν σαν να μην υπάρχει αύριο και κέρδισαν το στοίχημα.

Αργότερα, οι σπουδαίοι Inveracity έδειξαν την επιρροή τους στο κοινό της ελληνικής death σκηνής από την πρώτη κι όλας στιγμή που παρέστησαν στο stage του Κυττάρου. Τα αγαπημένα album του κοινού αναβίωσαν κλασσικά κομμάτια επί σκηνής, με την προσοχή φυσικά στραμμένη στις τρεις νέες συνθέσεις του συγκροτήματος.

Έφεραν τον αέρα ενός πεπειραμένου group που ξέρει πολύ καλά τι κάνει, και το κάνει άψογα. Όπως σε κάθε νέα συναυλία τους, η ένταση βρέθηκε στα ύψη, η επικοινωνία με το αγαπημένο τους κοινό ήταν αξιοζήλευτα άμεση, το στήσιμο τους ήταν άκρως επαγγελματικό και το set τους υπερ-πλήρες.

Οι headliners The Church of Pungent Stench ήταν αυτοί που αναπόφευκτα θα αποτελούσαν το μεγάλο highlight του Last Live on Earth. Μπορεί το club να μην γέμισε, μπορεί να μην εμφανίστηκε το επιθυμητό original line-up, η κορύφωση της βραδιάς όμως μόλις είχε φτάσει και διήρκησε αρκετά περισσότερο της μιας ώρας.

Μιλάμε για ένα από τα λίγα special live shows των The Church of Pungent Stench, η αρχή των οποίων σημάνθηκε στην Αθήνα, με μια εμφάνιση της οποίας η ιδιαιτερότητα ήταν παραπάνω από αισθητή. Η τεράστια death metal μπάντα θριάμβευσε εκτελώντας κομμάτια που τραγουδήθηκαν σαν ύμνοι από το κοινό, ανάμεσα φυσικά σε έναν παροξυσμό headbanging και κραυγών.

Ο ήχος τους ήταν τέλειος, εφάμιλλος της σκηνικής τους παρουσίας, την οποία τίποτα δεν θα μπορούσε να επισκιάσει. Η συμπεριφορά της μπάντας απέδειξε τόσο στα ίδια της τα μέλη, όσο και στο κοινό, ότι αυτό το live ήταν μοναδικό από όλες τις απόψεις.

Ακούσαμε συνθέσεις όπως “For God your Soul… for me your Flesh”, “Shrunken and Mummified Bitch”, “Fuck Bizarre”, “Extreme Deformity” και “Rip You Without Care”. Με την ολοκλήρωση του set, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος. Μόνο όσοι έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το θηρίο από κοντά.

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

459