NIEGE ET NOIRCEUR: “Gouffre Onirique et Abimes Cosmiques”

Οι καναδέζοι Nieget et Noirceur παρότι μετρούν μονάχα τέσσερα full length μέσα σε εννέα χρόνια καριέρας, έχουν κυκλοφορήσει πολλά EP, split και single, διατηρώντας μια σταθερή παρουσία στη black metal κοινότητα.

Το “Gouffre Onirique et Abimes Cosmiques” έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ήχου του group, με λιγότερο έντονο το ambient στοιχείο σε σχέση με το ατμοσφαιρικό, ενώ η ευρύτερη μελαγχολική διάθεση παραμένει, στον ίσως πιο “δυναμικό” δίσκο της καριέρας τους.

Μου άρεσαν αρκετά τα “Le Portal de Kadath” και “La Marche des Astres Noirs”, όπως και το ομώνυμο, ενώ εξαιρετική είναι και η τριλογία “La Caverine de Glace”, όπου συναντάται ουσιαστικά και η ambient χροιά του σχήματος.

Η αλήθεια πως μέχρι και σήμερα οι Nieget et Noirceur δεν έχουν καταφέρει να συγκλονίσουν τη σκηνή με τις δουλειές τους, παρόλα αυτά έχουν μια ποιοτική σταθερά που έχει κερδίσει το σεβασμό των ακροατών και αυτό είναι σημαντικό. Με το “Gouffre Onirique et Abimes Cosmiques” δε θα αλλάξει αυτό, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια ακόμη καλή προσθήκη στη μικρή (αλλά θαυματουργή) δισκογραφία της μπάντας.

Όσο για εσάς που απορείτε με τη χρήση της γαλλικής, μη μασάτε! Οι Nieget et Noirceur είναι απάντηση σε όσους θεωρούν τα γαλλικά ως την πιο ερωτική γλώσσα… Bonjour και voulez vous coucher avec moi, λέμε!

589

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1401 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.