FUOCO FATUO: “The Viper Slithers in the Ashes of What Remains”

Μαυρίλα, σαπίλα και καταχνιά…

Αν αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω τρεις λέξεις το μουσικό ποιόν σου, θα βρεις αρκετά καλά στοιχεία στους Fuoco Fatuo.

Εξ Ιταλίας έρχονται οι εν λόγω κύριοι και το “The Viper Slithers in the Ashes of What Remains” αποτελεί την παρθενική full length δουλειά τους, ύστερα από δύο EP και ένα split με τους Black Temple Below.

Κινούνται στον ευρύτερο funeral doom χώρο, έχοντας εντάξει στον ήχο τους αρκετά sludge στοιχεία, ενώ έντονο είναι το φλερτ τους με τη death νοοτροπία.

Πέντε συνθέσεις, διάρκειας 52 λεπτών… Οκ, εύλογο ελέω είδους, αλλά τα μακροσκελή κομμάτια αδικούν σε σημεία το εξαιρετικό riffing του Milo Angeloni, καθώς το σχήμα δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατή, πέφτοντας στην παγίδα της επανάληψης και του “καλό μεν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν καλύτερα”.

Σε γενικές γραμμές το “The Viper Slithers in the Ashes of What Remains” δεν απογοητεύει, αλλά έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται σε σημεία και παρότι είμαι πάντα θετικά προκατειλημμένος σε οτιδήποτε doomοειδές, οι Fuoco Fatuo με άφησαν μετέωρο με την υπερπροσπάθειά τους να παρουσιάσουν ένα στιβαρό ντεμπούτο, που εν τέλει δεν εντυπωσιάζει.

Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε…

482

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.