ESO CHORA: “On A Subject Of War” Digital Single

Οι Εso Chora είναι ένα φιλόδοξο project το οποίο απαρτίζεται από τους Λάμπρο Ποταμιάνο (παίζει όλη τη μουσική), The SmoG LS (φωνή) και Mark Zonder (τύμπανα).

Με το EP τους να αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου μας δίνουν μια δυνατή πρόγευση με το single αυτό, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για ψηφιακό κατέβασμα.

Αν περιμένετε από εμένα να οριοθετήσω το σκοτεινό πειραματικό περιεχόμενο της μουσικής των Eso Chora μάλλον έχετε πέσει έξω. Το μόνο που μπορώ να καταγράψω είναι η πικρία που μου αφήνει το κομμάτι κάθε φορά που τελειώνει, η ακόρεστη δίψα να το ακούω ξανά και ξανά όλο αυτό το διάστημα που το έχω στην κατοχή μου, το επαναλαμβανόμενο κάλεσμα στο έξυπνο riffing του Ποταμιάνου και το headbanging στους ρυθμούς του Zonder. Ένα άλλο στοιχείο που ο καθένας το αξιολογεί ανάλογα, είναι ότι οι στίχοι έχουν ουσία και δεν υπάρχουν απλά για να έχει κάτι να λέει ο τραγουδιστής, ούτε ανήκουν στην λίστα με την κλισέ θεματολογία, αντίθετα δίνουν μια επιπλέον διάσταση στο κομμάτι.

O The SmoG LS, aka Φοίβος Ντόκος (Silver Risc), θα σας ξαφνιάσει με τον πρωτότυπο τρόπο που χώνει τα φωνητικά τα οποία, όπως και όλα τα υπόλοιπα στο κομμάτι, θυμίζουν έντονα… Eso Chora. Ναι, εκτιμώ πως η τριάδα έχει αναπτύξει έντονα την δική της ταυτότητα στο project κάτι που καθιστά το επερχόμενο EP τους το πλέον αναμενόμενο της λίστας μου.

H ηχογράφηση έγινε στα Eso Chora studio και R.Mic (φωνητικά), ενώ μηχανικός ήχου φωνητικών ήταν ο Μάκης Τσελέντης και ο Άγγελος Βαφειάδης. Η μίξη, mastering και παραγωγή έγινε από τον Γιώργο Ασπιώτη.

“A military theorist,elite raised and born
a systematic contemplation on the subject of war”

443