SENSE OF FEAR, STORMSCYTHE (21/12/2013) Πτολεμαΐδα, Αίθουσα Τέχνης “Χάρης Αθανασιάδης”

Συνεχίζοντας το πολύ καλό σερί ζωντανών εμφανίσεων από νέα group που κινούνται στο χώρο του Hard Rock / Heavy Metal που πραγματοποιείται τελευταίως, ήρθε η σειρά των πολύ καλών heavy / power metallers Sense Of Fear από την γειτονική Κοζάνη, οι οποίοι με εντυπωσίασαν ως μια μπάντα σε πολύ καλή φόρμα, να αποδίδει έξοχα το υλικό από το ομότιτλο παρθενικό EP της, το οποίο έχει λάβει θετικότατα σχόλια (και δικαίως, να συμπληρώσω).

Με αρκετό κόσμο στην Αίθουσα, γεγονός που με εξέπληξε θετικά, την εκδήλωση άνοιξε ένα τοπικό πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα, οι Stormscythe. Παρά το νεαρό της ηλικίας, οι πιτσιρικάδες στάθηκαν αξιοπρεπέστατοι στο death metal (με επιρροές από Death, Sepultura, Nevermore) ύφος που επέλεξαν και παρά το ότι έχουν μόλις λίγο χρόνο που έχουν συγκροτηθεί, ακούγονται πολύ ελπιδοφόροι.

Έπαιξαν τέσσερις δικές τους διασκευές σε γνωστούς ύμνους του ιδιώματος, συν μια δική τους απόπειρα, αρκετά καλή θα μπορούσα να πω. Εκτελεστικά είναι αρκετά καλοί, είχαν λίγο τρακ (είπαμε, πιτσιρικάδες είναι, πρώτο live, έτσι πηγαίνουν αυτά τα πράγματα) και σίγουρα έχουν μέλλον μπροστά τους.

Stormscythe setlist
Intro / Arise (Sepultura)
No Survive
Policia (Sepultura)
Mass Hypnosis (Sepultura)
Burnt Offerings (Iced Earth)

Χειροκροτήθηκαν και παρέδωσαν την σκηνή σε μια πολύ καλή μπάντα…

Στους Sense Of Fear. Μια μίξη Metal Church, Nevermore, Pantera με μπόλικες δόσεις power metal στο DNA της, είναι η μουσική τους. Με διάθεση και κέφι, έδωσαν μια πολύ καλή performance, προωθώντας την πάρα πολύ καλή δουλειά τους. Από τις πρώτες κιόλας νότες, κατάφεραν να με παρασύρουν σε headbanging χάρη στα φοβερά δικά τους τραγούδια και τις επτά (!) διασκευές που επιχείρησαν.

Μια μπάντα πολύ δεμένη, με καλούς παίχτες, γλεντζέδικη σκηνική παρουσία και προφανή αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Απέδωσαν άριστα τα δικά τους τραγούδια, ο ήχος τους βέβαια είχε κάποιες διακυμάνσεις, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία τελικά. Σημασία έχει ότι οι Sense Of Fear είναι η συνέχεια μιας πολύ καλής εγχώριας φουρνιάς από group που, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πάντες πλέον, δουλεύουν, χωρίς πολλά λόγια και μας στέλνουν για τσάι με την ποιότητα των κυκλοφοριών τους και την αξιοπρέπεια στις εμφανίσεις τους.

Καταχειροκροτήθηκαν στα δικά τους τραγούδια, ενώ ο κόσμος καραγούσταρε στα πασίγνωστα “Fear Of The Dark” και “Alexander The Great” των Iron Maiden. Πολύ καλοί οι κιθαρίστες, ο μπασίστας εξαιρετικός και φανερά καταρτισμένος ενώ το παλικάρι στα κρουστά, expert στο γδάρσιμο τυμπάνων. Όσο για τον frontman, ο Ηλίας παρά το ζόρι που τραβούσε λόγω ασθένειας, τα έδωσε όλα στο καθήκον του, ερμηνεύοντας το δύσκολο τεχνικά υλικό τους, ένας συνδυασμός Warrel Dane με Messiah Marcolin, αν θέλεις. Ένα μπράβο στο κοινό που συμμετείχε ενεργά κι αυτό με τη σειρά του, επιδοκιμάζοντας τα παιδιά που τελικώς θα μας κάνει να τους έχουμε σοβαρά υπ’ όψη μας για συμμετοχή σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Sense of Fear setlist
Molten Core
Sense Of Fear
Powerslave (Iron Maiden)
Angel Of Steel
Kingdom Of The Damned (Dream Evil)
Torture Of Mind
Burning Times (Iced Earth)
As The Ages Passing By, Time Still Runs Against Us
World On Fire (Firewind)
Alexander The Great (Iron Maiden)
When The Night Falls (Iced Earth)
Fear Of The Dark (Iron Maiden)

Συνοπτικά, ως ενδιαφερόμενος περί της τέχνης, έμεινα ικανοποιημένος από τη βραδιά και αναμένουμε συνέχεια. Αυτά και καλές γιορτές!

553

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.