Lucky Funeral, Agnes Vein, Zagreus (19/12/13) Koo Koo

Το βράδυ της Πέμπτης, σε ένα από τα τελευταία live για τη φετινή χρονιά, με τους Lucky Funeral να κλείνουν μία περιοδεία τους, τους Agnes Vein να επισκέπτονται ξανά την πρωτεύουσα για να τα σπάσουν με το δικό τους, μοναδικό, τρόπο και την πρώτη live εμφάνιση των νέων Zagreus, μία πετυχημένη συνάντηση οργανώθηκε για να αποχαιρετιστούμε έως τις επόμενες εμφανίσεις.

Η βραδιά ξεκινά με την παρθενική εμφάνιση των Zagreus, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Το φρεσκότατο σχήμα, αφού ουσιαστικά μετρά, χρόνο ζωής μηνών ξεκίνησε με δύο διασκευές και συνέχισε με την παρουσίαση τριών δικών του κομματιών.

Τους προτίμησα στα δικά τους κομμάτια που παρουσιάστηκαν πιο δεμένα στον ήχο και ταίριαζαν στη φωνή του τραγουδιστή. Ενδιαφέροντα στοιχεία και προσμίξεις από διάφορα ήδη συνθέτουν τον rock χαρακτήρα της μπάντας και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την πρώτη τους κυκλοφορία.

Zagreus setlist
Revolver (The Melvins cover)
Would? (Alice in Chains cover)
Και τρία δικά τους κομμάτια τα οποία δεν έχουν ακόμα τιτλοφορηθεί

Agnes Vein. Η εμφάνιση των εκ Θεσσαλονίκης doomers δεν αποτελεί έκπληξη. Γιατί; Γιατί κάθε φορά τα σπάνε. Γιατί; Γιατί ένα μπάσο, μία κιθάρα και τύμπανα είναι αρκετά για να έχουν έναν τρομερά ογκώδη ήχο, γιατί τα vocals σε στέλνουν κατευθείαν στο διάολο, γιατί είναι απλά οι Agnes Vein.

Καλός ήχος και από το χώρο και το κόκκινο να κυριαρχεί, οι Vein είναι καταδικασμένοι κάθε φορά να λαμβάνουν διθυραμβικά σχόλια για τις εμφανίσεις τους. Δεν τους ξέρεις; Καταδίκη για εγκληματική αμέλεια, άμεσα!

Και το τέλος της βραδιάς με τους Lucky Funeral, γνωστοί και μη εξαιρετέοι του αθηναϊκού μουσικού χώρου, με χρόνια παρουσίας και τρία ολοκληρωμένα album, σε έναν αρκετά γεμάτο χώρο, έρχονται να κλείσουν το live έχοντας ετοιμάσει ένα γεμάτο set για τους φίλους της μπάντας που βρέθηκαν στο χώρο.

Γεμάτοι ενέργεια στο stage, επίσης καλός ήχος από το χώρο και ο κόσμος που είχε έρθει για να τους παρακολουθήσει να δημιουργεί μία “εορταστική” ατμόσφαιρα… Ένα τεχνικό πρόβλημα του κιθαρίστα που τον έβγαλε off stage για λίγα λεπτά καλύφθηκε περιτέχνως με ένα χιουμοριστικό πέρασμα από το φάσμα της ελληνόφωνης σκηνής, ενώ λίγο αργότερα ένας Superman (!) έμελλε να συνοδεύσει με τη χορευτική του δεινότητα το σχήμα στο stage.

Η βραδιά έληξε μετά τη μία το βράδυ και κρατούσε ακόμα η ευχάριστη διάθεση που είχε δημιουργηθεί.

Το οργανωτικό μέρος δούλεψε εξ ίσου καλά, αφού οι καθυστερήσεις ήταν αμελητέες, ο χώρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από άποψη ήχου και με τρία δυνατά σχήματα, το συνολικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Lucky Funeral setlist
The Awakening
Souls in the Waiting Room
We Can See the Sun
In
The Neighborhood of Beautiful Lunatics
Mnemosyne
Lethe
Colourful Ballons in Groove
Let Me Show You How to Love
Tantalus Is Still Alive
Chorus
The Man Who
The Dirty History of Mankind
Bleeding Thoughts
Ancient Tragedy
Industrial Society
Start Your Revolution
Stay Away
Lucky Funeral

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

432

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.