PHASE REVERSE, TEQUILA DRINKERS (07/12 /2013) Πτολεμαΐδα, Αίθουσα Τέχνης “Χάρης Αθανασιάδης”

Έχοντας εντυπωσιαστεί από τη δισκάρα “…And Man Created God”, η είδηση της επικείμενης επίσκεψης των Phase Reverse στην πόλη της Πτολεμαϊδας, στα πλαίσια της προώθησης του album τους, με χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί ήξερα ότι θα παρακολουθήσω ένα πολύ καλό συγκρότημα που κατέχει στα χέρια του εξαιρετικό υλικό, εντελώς κατάλληλο για live performance.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι Tequila Drinkers, μια μπάντα διασκευών, για την οποία δηλώνω άγνοια περί του πρότερου έντιμου ή μη βίου της. Τα παιδιά πάντως άνοιξαν με παλαιομοδίτικο hard rock/ heavy metal παίζοντας τραγούδια των Scorpions, Rainbow ενώ τόλμησαν να αγγίξουν και ύμνους σαν το “I want out” των Helloween.

Εκτελεστικά τα πήγαν αρκετά καλά, αδιαφορώντας για το λιγοστό κόσμο που τους παρακολουθούσε, ίσα- ίσα που μάλλον τους έφυγε το όποιο σχετικό άγχος και απέδωσαν με σοβαρότητα το υλικό τους μέσα σε κλίμα κεφιού. Τελειώνοντας, ευχαρίστησαν τους πάντες και ανήγγειλαν την άνοδο στη σκηνή των Phase Reverse

…δλδ τεσσάρων απλούστατων rock τύπων, με διαβαθμισμένο όγκο (Γιάννη μου, έχεις ρέψει από την πείνα αγόρι μου…), χαμογελαστών, που όπως φάνηκε, δεν τους κάηκε καρφάκι από την μέτρια προσέλευση του κοινού.

Το ευτύχημα είναι, ότι είχαν την διάθεση να μας κάνουν να αποβάλλουμε και όλοι εμείς αυτήν τη σκέψη, με αποτέλεσμα να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό live, από αυτά που σου μένουν καρφωμένα στη μνήμη για καιρό, μέσα σε οικογενειακή, δηλαδή πολύ ζεστή, ατμόσφαιρα.

Με προβληματικό ήχο στην αρχή, που διορθώθηκε βέβαια άμεσα από τον ηχολήπτη, το κουαρτέτο ξεκίνησε με τον ύμνο “Born To Be Dead”. Το εύσωμο αγόρι που ανέφερα πριν, μας έχυνε στ’ αυτιά τα έγκαυλα κιθαριστικά heavy/ doom riff του, με τον Αλέξανδρο, ως γκριζομάλλης teenager στα drums να κοπανάει τα δέρματα και τον Τάκη να τραγουδά με πάθος και headbanging. Όσο για τον Κώστα, τον μπασίστα, τι να πω… Το παλικάρι σπέρνει και σαν παίχτης και σα σκηνική παρουσία, φοβερή μονάδα στις τάξεις της μπάντας.

Τα παιδιά έδωσαν το 100%, έπαιξαν όλο το “…And Man Created God” συν κάποια ακόμη κομματάκια προς το τέλος της παράστασής τους και με όλα τα πνεύματα, λίγο θολά από κούραση, έξαψη και αλκοόλ. Στο φινάλε, αφού ευχαρίστησαν τους πάντες, κατέβηκαν να πουν καμιά κουβέντα κατ’ ιδίαν στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο club και μετά τις απαραίτητες φωτογραφήσεις και συγχαρητήριες χειραψίες, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά, που θα διοργανωθεί κάτι ακόμη πιο αντάξιο για την συνολική τους παρουσία.

Πολύ καλή βραδιά, εύχομαι σε όλους να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτό το εξαιρετικό σχήμα, επί σκηνής. Και στη συνείδηση μου, οι Nightstalker, βρήκαν το ιδανικό co- headlining act για τις εξορμήσεις τους. Τους αξίζει κάθε υποστήριξη. Τα συγχαρητήρια μου παιδιά και τα λέμε…

459

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.