SVARTSYN: “Black Testament”

Οι Svartsyn είναι μια Σουηδική black metal μπάντα που υπάρχει από το 1993.

Στο “Black Testament” διακρίνουμε μια αρκετά πιο καθαρή παραγωγή από ότι στις δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει κατά το παρελθόν, χωρίς να εγκαταλείπουν τα διάφορα εφέ στα φωνητικά παρά το γεγονός πως έχουν περιορίσει την χρήση τους αρκετά.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι νεωτερισμοί και οι αλλαγές στο ύφος τους και το “Black Testament” παραμένει αυστηρά στα όρια του black metal ιδιώματος με σκληρό και ακατέργαστο riffing και αξιόλογες για το είδος συνθέσεις με αρκετές διαφοροποιήσεις από κομμάτι σε κομμάτι. Παραδοσιακότατος ήχος και άψογες εκτελέσεις που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους οπαδούς του ήχου των Dissection, Watain, Arckanum και Craft.

To Mortsella στούντιο είναι αυτό που ευθύνεται για τον συμπαγή και ατμοσφαιρικό ήχο των ηχογραφήσεων του νέου album των Svartsyn, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν στο Clintworks στούντιο από τον Dennis Israel που έχει δουλέψει με μπάντες όπως οι Amon Amarth, οι Opeth, οι Paradise Lost και οι Katatonia. To εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο Chadwick St. John και πραγματικά ταιριάζει άριστα με το μουσικό περιεχόμενο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές που άκουσα το τελευταίο διάστημα και βασανίζει εδώ και αρκετό καιρό τις μεμβράνες των ηχείων του στερεοφωνικού μου. Τσεκάρετε το και ανακαλύψτε στα 7 κομμάτια του δίσκου, 7 λόγους για να συμφωνήσετε μαζί μου.

430