Wolfheart, AmongRuins, Mindthreat, Desert Near The End (20/10/13) An Club

Κυριακή βράδυ και όλα ήταν έτοιμα για τον κύριο Tuomas και την παρέα του να μας κάψουν τα εγκεφαλικά κύτταρα με την δισκάρα που κυκλοφόρησαν! Χωρίς πολλά εισαγωγικά λοιπόν ξεκινάω την αναδρομή μιας ακόμα συναυλιακής εμπειρίας στο An…

Πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι Desert Near The End και χωρίς να υπάρχει κατακλυσμός κόσμου (αλήθεια ρε γαμώτο, πληρώνεις που πληρώνεις εισιτήριο, γιατί δεν πας από την αρχή να δεις όλες τις μπάντες που παίζουν;) έκαναν αισθητή την παρουσία τους όντας πολύ δεμένοι μεταξύ τους.

Πολύ καλή παρουσία και ωραία παιξίματα, απλά το μόνο που με χαλάει είναι το παραμορφωμένο μπάσο. Βέβαια όλα είναι υποκειμενικά αλλά ειλικρινά πιστεύω πως αν το μπάσο έπαιζε με λιγότερο distortion η μουσική τους θα έβγαινε όπως της αρμόζει. Κατά τα υπόλοιπα όλα καλά και νομίζω ότι ήταν το ιδανικό άνοιγμα για τέτοιου είδους συναυλία.

Desert Near The End setlist:
Crimson dawn
Tales of gold
Healer
Tide of time
High pass
The night
Desert near the end

Οι Mindthreat που ανέβηκαν στη σκηνή αμέσως μετά τους Desert Near The End μετέδιδαν την ενέργεια που θα περίμενε κανείς από μια νέα μπάντα.. Δυναμικότατη σκηνική παρουσία, πλαισιωμένη από άρτια μουσική και ικανοποιητικά φωνητικά. Θα επιμείνω στο θέμα της σκηνικής παρουσίας γιατί και ο τραγουδιστής φάνηκε σχετικά άνετος, ίσως κάποιες φορές υπερβολικά, γυροφέρνοντας τη σκηνή συνεχώς, αλλά αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη γνώμη μου ήταν το συντονισμένο headbanging των κιθαριστών, οι οποίοι όχι μόνο κινούνταν συνεχώς χωρίς να αλλοιωθεί το παίξιμό τους, αλλά κινούνταν και συγχρονισμένα πολλές φορές, πράγμα που δεν έχω ξαναδεί σε εγχώρια μπάντα.

Γενικά έμεινα ευχαριστημένος με την όλη εμφάνιση, με μια δύο παρατηρήσεις ως προς την αμφίεση και το στυλ καθώς και την σκηνική παρουσία του frontman που μείωνε λίγο το κατά τα άλλα εξαιρετικό σύνολο.

Mindthreat setlist:
Under the surface
Deeper than scars
Not your fate
Never ending place
Worthless
Where the lights are dead
Amidst your bloodlines

Σειρά είχαν οι Among Ruins, που απογείωσαν το event με την εμφάνισή τους. Καταρχάς, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να παίζουν αλλά και από το στήσιμό τους πρωτύτερα φάνηκε ότι πρόκειται για μια μπάντα που γνωρίζει καλά τι κάνει και έχει αέρα επαγγελματία. Δεν υστερούσαν σε τίποτα σε μουσική επίδοση και σκηνική παρουσία σε σχέση με τους προκατόχους τους στη σκηνή, αλλά ούτε και με το main act που θα τους ακολουθούσε στη συνέχεια.

Μια μπάντα δεμένη, που φανερά διασκέδαζε τις στιγμές της πάνω στη σκηνή, κινητοποιώντας και το αρκετά “κοιμισμένο” ακροατήριο, δεν φάνηκε στιγμή να χάνει τη ροή του προγράμματος. Παρόλο που έπαιζαν αρκετή ώρα, δεν έγιναν κουραστικοί, ίσα ίσα όταν τελικά αποχώρησαν από την σκηνή έμενες με την αίσθηση ότι θέλεις κι άλλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και όποιος δεν τους έχει δει πραγματικά χάνει.

Among Ruins setlist:
Carry all your sins
Mind scrutiny
Wretched soul
He who brings pestilence
Chrnbl
Home of the silent
For you, my nightmare
Face of plague
Forsaken
Bring out your dead

Και όπως αναρωτιόμουν τι καλύτερο θα μπορούσα να δω εκείνη τη βραδιά μετά τους AmongRuins, την σκυτάλη παίρνουν οι headliners Wolfheart. Τα άτομα που ανέβηκαν στη σκηνή δεν είχαν καμία σχέση με τους απλούς ανθρώπους που είχαν ανέβει λίγο νωρίτερα να κάνουν souncheck. Απέπνεαν μια αύρα μυστηρίου που εκτινάχθηκε στα ύψη αμέσως μόλις άρχισαν να παίζουν το πρώτο κομμάτι. 

Η παικτική και σκηνική τους ποιότητα ήταν απερίγραπτη, αλλά το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ακριβώς αυτή η τεράστια  εξωτική ενέργεια που σε μετέφερε απευθείας στα βάθη της Σκανδιναβίας, σε τύλιγε και δεν σε άφηνε να ανασάνεις ακόμα και μέχρι την τελευταία νότα του τελικού κομματιού.

Μοναδική η εμπειρία του να βιώνεις κάτι τόσο ξεχωριστό, τόσο διαφορετικό και συνάμα συναρπαστικό σε ένα ελληνικό event. Πραγματικά κατόρθωσαν να μεταφέρουν το κοινό σε μια άλλη διάσταση (βασικά όσων είχαμε απομείνει, γιατί είναι γνωστή η ελληνική νοοτροπία του “πάω να δω την μπάντα μου ή την μπάντα του φίλου μου και φεύγω”, που δυστυχώς δεν έλλειψε για ακόμη μια φορά). Για όσους πάντως παραμείναμε μέχρι τέλους, οι Wolfheart μας δικαίωσαν και με το παραπάνω. Προσωπικά, είναι από τις μπάντες που σίγουρα θα ξαναέβλεπα με κάθε ευκαιρία, οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω παρότρυνση για να τους τσεκάρετε.

Wolfheart setlist:
The hunt
Strength and valour
Routa Pt.2
Gale of winter
Whiteout
Ghosts of Karelia
I
Chasm
Breathe

Εν κατακλείδι μια συναυλιακή εμπειρία με κατακλυσμό συναισθημάτων αλλά θα μείνω σε τρία πράγματα γιατί συναυλία χωρίς το προβλεπόμενο κράξιμο δεν προβλέπεται!

Ο ήχος για μια ακόμη φορά στο An ήταν μέτριος και σε σημεία κακός αλλά ευτυχώς στους Wolfheart έφτιαξε αισθητά.

Δεύτερον ο κόσμος που έχει συνηθίσει να μην βλέπει τα support πρέπει να φάει μια γερή δόση από συναυλίες που κοστίζουν 50 και 100 ευρώ χωρίς support μήπως και εκτιμήσει τις  Ελληνικές μπάντες που παίζουν.

Κατά τρίτον, οι Ελληνικές support μπάντες όταν παίζουν σε τέτοιες συναυλίες ας κάθονται μέχρι το τέλος γιατί όταν φεύγουν ακολουθεί και ο κόσμος που ήρθε μόνο (?) γι αυτούς. Οπότε την επόμενη φορά αγαπητοί Mindthreat μείνετε μέχρι τέλους και μην μας παίρνετε και τον κόσμο σας στο main act γιατί απλά χάσατε μια υπέρτατη μπάντα που θα μπορούσε κάλλιστα να προστεθεί στα ακούσματα. Αυτά τα ολίγα.

Μέχρι την επόμενη φορά stay fucking crazy and listen to Metal!!!

photos: Αντλωνης Καλαμαράς

495