EVILE, Suicidal Angels, Chronosphere (19/10/2013) Κύτταρο Live Club

Σάββατο βράδυ και η thrash σκηνή της Αθήνας υποδέχεται τόσο τους εγχώριους thrashers Suicidal Angels αλλά και τους βρετανούς EVILE στην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

Βραδιά μεγάλων προσδοκιών, ανάλογων με τα όσα είχαμε δει στην πρόσφατη εξαιρετική εμφάνιση των Angels τον Απρίλιο και ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά δεδομένου του line up.

Και αυτή τη φορά, όπως ήταν αναμενόμενο, το πρόγραμμα τηρήθηκε στο έπακρο, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Έτσι, με άφιξη στο χώρο λίγο μετά τις 19:30, βρήκαμε τους Chronosphere να έχουν ήδη ξεκινήσει το set τους.

Το σχήμα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα από τα πιο υποσχόμενα, νικητές στο Wacken Metal Battle, με ένα album το οποίο δέχτηκε θετικότατες κριτικές και ετοιμάζοντας νέο υλικό, μία live εμφάνιση μπορεί να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω. Αστείρευτη ενέργεια και επικοινωνία με τον κόσμο, καλοδουλεμένη μουσική και σοβαρή παρουσία στο stage.

Αν δεν τους έχετε δει ακόμα, μην το παραλείψετε. Στον περιορισμένο χρόνο τους παρουσίασαν κομμάτια από το Εnvirusment αλλά και μας έδωσαν δείγματα από την επόμενη δουλειά τους την οποία και αναμένουμε με πολλές προσδοκίες.

Οι co-headliners Suicidal Angels μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες ανεβαίνουν στη σκηνή. Οι υποψιασμένοι, λίγο έως πολύ ξέρουν τι να περιμένουν από μία εμφάνισή τους. Ο επαγγελματισμός τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γουστάρουν αυτό που κάνουν και φαίνεται κιόλας και επιπλέον η stage εμπειρία τους δεν αφήνει περιθώρια για σχόλια.

Αλλαγές στο line up και αυτή τη φορά, με την απουσία του Άγγελου Κριτσοτάκη (bass), κλείνοντας συναυλιακά τη χρονιά, με το “Divide And Conquer” έτοιμο και με ημερομηνίες για το Conquering Europe Tour να έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι έλληνες thrashers, μπροστά στο πιστότατο κοινό τους, το οποίο βρίσκεται εκεί σε κάθε εμφάνισή τους, επιδόθηκαν στο τελευταίο Bloodbath Over Athens.

Η εμφάνισή τους  στη σκηνή έγινε με το soundtrack του “Jaws” στα ηχεία και με το σύνθημα “Let the bloodbath begin”. Moshing, wall of death, stage diving, ξεκινώντας με ήχους από τα δύο τελευταία album και φτάνοντας στο “Pestilence Of Saints” στο οποίο γίνεται χαμός στο pit. Ο frontman, Νίκος Μελισσουργός κατεβαίνει από τη σκηνή παίζοντας ανάμεσα στον κόσμο ο οποίος συγκεντρώνεται γύρω του και το κλείσιμο του κομματιού γίνεται με ένα drum solo από τον Oρφέα Τζωρτζόπουλο.

Φτάνοντας στο επόμενο highlight της εμφάνισης, μερικά κομμάτια αργότερα και στο “Moshing Crew” το stage γεμίζει από κόσμο ενώ οι εναπομείναντες περιμένουν το σύνθημα για να ξεκινήσει η μάχη στο wall of death. Σκηνές που όσο και αν τις περιγράψουμε, δεν θα αποδοθούν σε καμία περίπτωση αρκετά με την εικόνα στην οποία είδαμε!

To κλείσιμο παραδοσιακά περιελάμβανε το Apokathilosis για να ολοκληρώσει το set της μιάμισης ώρας. Κοινή παραδοχή ήταν ότι περιμέναμε να ακούσουμε έστω ένα δείγμα από την επερχόμενη δουλειά του σχήματος αλλά ακόμα κι έτσι όσα ειπώθηκαν ήδη καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς!

Suicidal Angels setlist
Bloodbath
Bleeding Holocaust
Reborn In Violence
Morbid Intention To Kill
Pestilence Of Saints
Torment/Payback
Final Dawn
Chaos (The Curse Is Burning Inside)
Moshing Crew
Beggar Of Scorn
Apokathilosis

Για το τέλος της βραδιάς και για πρώτη φορά στην Αθήνα, οι EVILE. Όσοι βρέθηκαν σε αυτό το live είχαν την τύχη να τους δουν με τον Ol Drake (lead guitar), ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του έπειτα από 15 χρόνια.

Άψογο ηχητικό αποτέλεσμα από την αρχή και πολύ καλή διάθεση στο stage αφού, όπως ομολόγησε ο Matt Drake (vocals, rhythm guitar) δεν περίμεναν μεγάλη ανταπόκριση και ευχαρίστησαν όλους όσοι βρέθηκαν εκεί αναφέροντας επίσης ότι “everyone is so young in here that makes me feel so old and fat”!

H έναρξη γίνεται με το “We, Who Are About To Die” από τον πρώτο δίσκο και ακολουθούν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της μπάντας έως το φετινό “Skull”. Ο κόσμος φυσικά δεν στερήθηκε ανταπόκρισης, τόσο το μαχόμενο μέρος που συνέχισε να επιδίδεται σε mosh όσο και το υπόλοιπο που δε σταμάτησε το head banging.

Παιγνίδια με μουσικά μέρη από γνωστά κομμάτια όπως το Paranoid των Sabbath έλαβαν επίσης χώρα κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους σε ένα ακόμα γεμάτο set επίσης μιάμισης ώρας διάρκειας κατά τη διάρκεια του οποίου το τελευταίο πράγμα που σε ένοιαζε ήταν να παρακολουθήσεις συγκεντρωμένος τα όσα συνέβαιναν ενώ μπορούσες να στριμωχτείς μπροστά στο κάγκελο και να μη σταματήσεις να κοπανιέσαι σα να μην υπάρχει αύριο!

Ένα επιπλέον κομμάτι εκτός του προγραμματισμένου set έμελλε να κλείσει τη βραδιά. Μετά το τέλος ο frontman του σχήματος έμεινε αρκετή ώρα στη σκηνή υπογράφοντας στους fan.

Στο τέλος της βραδιάς κανείς δεν είχε παράπονο τόσο από τις τρεις μπάντες όσο και από τη διοργάνωση. Περιμέναμε λίγο μεγαλύτερη προσέλευση, αφού κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά χωρίς να γεμίσει ο χώρος. Το thrash κοινό της Αθήνας έδωσε μια ακόμα φορά δυναμικό παρόν και αποζημιώθηκε με ένα πολύ καλό live.

EVILE setlist
Intro
We, Who Are About To Die
Underworld
Dreams Of Terror
Xaraya
Descent Into Madness
Killer From The Deep
Cult
Serpents Teeth
Head Of The Demon
Eternal Empire
First Blood
Enter The Grave
Infected Nation

Photos: Πάνος Ματαθαιογιάννης

441

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.