POSITHRONE: "Necropoles"

Οι Αυστριακοί Posithrone με την πρώτη τους κιόλας ολοκληρωμένη κυκλοφορία, με τίτλο Necropoles, βάλθηκαν να μας τρελάνουν.

Διαβάζω από το δελτίο τύπου που συνοδεύει την κυκλοφορία: “οι Posithrone συνδυάζουν στοιχεία από symphonic metal, doom, technical black metal, classical music ακόμα και even sleaze-rock”.

Επειδή αυτή η περιγραφή του μουσικού ύφους των Posithrone γεννά περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που προσπαθεί να απαντήσει, θα πρέπει να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Λοιπόν τα περισσότερα riffs και solos θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν μέρος ενός hard rock κομματιού. Τα πλήκτρα από τη μια παίζουν “κλασικότροπα” θέματα ενώ αμέσως μετά κινούνται σε “industrial” ήχους. Τα φωνητικά είναι αρκετά τραχιά χωρίς να λείπουν και κάποια μελωδικά, αλλά πολλές από τις μελωδίες θα μπορούσαν, και αυτές, ανήκουν σε hard rock κομμάτι.

Κάτι μου λέει ότι και αυτή η περιγραφή δεν ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα. Ελλείψει καλύτερου παραδείγματος θα έλεγα ότι οι Posithrone φέρνουν στο μυαλό (τόσο ηχητικά όσο και εμφανισιακά) τους Deathstars.

Σε όσους τα παραπάνω φάνηκαν ενδιαφέροντα ή τουλάχιστον τους κίνησαν την περιέργεια θα πρότεινα να ακούσουν τη δουλειά των συγκροτήματος και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Μάλλον αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Στην τελική ταμπέλες, μουσικά είδη κλπ δεν παίζουν κανένα ρόλο, αρκεί το αποτέλεσμα να σε ικανοποιεί. Πιστεύω ότι οι Posithrone κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αρκετά ικανοποιητική δουλειά.

Και όπως λένε και οι ίδιοι:
We just wanna rock
! No more, No less. Take it, or leave it!

Καρβούνης Δημήτρης
468