THE ANSWER: “New Horizon”

To hard rock είναι η καρδιά της αγαπημένης μας μουσικής και διακλαδώνεται σε πολλά ύφη και είδη, που κάποια μπορεί να σου κάνουν και κάποια όχι.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μεγάλη αδυναμία στην μετεξέλιξη του σε sleaze ή AOR, αλλά αγαπώ απεριόριστα τον ηχητικό προσανατολισμό των 70s.

Δίδαξαν πολλά οι Zeppelin και οι Purple και αν δεν υπήρχαν μάλλον δε θα ακούγαμε και αυτούς τους υπέροχους τύπους από την Ιρλανδία.

Οι The Answer επανέρχονται με το τέταρτο album τους, “New Horizon”, το οποίο συνοδεύεται από ένα υπέροχο συμβολικό εξώφυλλο.

Το εναρκτήριο ομώνυμο τραγούδι σε βάζει αμέσως σε κλίμα ευφορίας και απο κει και πέρα τα ακούς όλα πιο όμορφα.

Το χαλαρό “Spectacular”, που σίγουρα θα ακουστεί σε rock ραδιόφωνα, και το μοναδικό “Speak Now”, που μοιάζει να είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του album, με τη φωνή του Cormac Neeson να δίνει ρέστα, δείχνουν πως οι The Answer αν και δεν καινοτομούν δίνουν και πάλι, τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα album, που ο καθένας μπορεί να αγαπήσει.

Οι άνθρωποι που ενέπνευσαν την ομάδα αυτή Ιρλανδών, θα στέκονται κάπου μακρυά και θα γελούν περήφανα, που έχουν διαδόχους να κρατήσουν το “στέμμα” ψηλά, με τραγούδια σαν το “Concrete” (δώσε ρε, μπασίστα Micky Waters), το “Baby Kill Me” και το “Burn you down”.

Εδώ, υπάρχει κάτι και για σένα. Μην κλείνεις τα μάτια σου και άνοιξε τα αυτιά σου στην απάντηση!

Αν θες να ακούσεις τον παλιό καλό ήχο σε νέα πλαίσια, οι The Answer είναι η απάντηση σου! Φρέσκο, δυναμικό, ευκολοάκουστο, καθαρό και άρτιο. Περιέχει τραγούδια που μπορούν να κρατήσουν στο χρόνο και αξίζει κατά τη γνώμη μου τα λεφτά του!

523

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.