Universe 217, Melentini, Agnes Vein, Keyser Sӧze, Allochiria, Until A Better Name, Earth Of Distrust, DreamLongDead (20/09/2013) Six D.O.G.S

Το βράδυ της Παρασκευής μας βρίσκει στον χώρο του Six D.O.G.S για τον εορτασμό των πέντε ετών λειτουργίας του studio των Universe 217.

Η μουσική συνάντηση περιείχε οκτώ σχήματα κινούμενα σε διαφορετικά φάσματα του μουσικού στερεώματος με κοινό τόπο πλην της αγάπης για τη μουσική, την άμεση σχέση με το χώρο. Για τις ανάγκες της ιδιαίτερης βραδιάς αξιοποιήθηκαν τόσο το gig, για πιο σκληρό ήχο όσο και το project  space για τις πιο ακουστικές στιγμές. Ιδιαίτερες “ενώσεις” λοιπόν και μία multi-culti βραδιά που προσέφερε ένα πολυποίκιλο θέαμα σε όσους είχαν την καλή διάθεση να το παρακολουθήσουν!

Πρώτοι στον χώρο του  gig έρχονται οι DreamLongDead, τους οποίους και βρίσκουμε ήδη on stage παρά την ακαδημαϊκής τάξεως καθυστέρηση που είχαμε! Το σχήμα, το οποίο και θα βρεθεί σύντομα ξανά επί σκηνής στο πλευρό των Pentagram έχει κατακλύσει τα ηχεία με αργόσυρτα riffs δαιμονικού χαρακτήρα.

Γεμάτος ήχος και brutal vocals από τα τάρταρα των σωθικών του τραγουδιστή της μπάντας σε συνδυασμό με ένα προκλητικό οπτικό show, ίσως το προσωπικό τους στοίχημα, να απορροφήσουν το κοινό τους αρκετά ώστε να μην ασχοληθεί με το male porn που έπαιζε ακριβώς πίσω τους.

Το κοινό για τον χώρο ήταν ικανοποιητικότατο ήδη από την έναρξη και η πρώτη εμφάνιση έδωσε την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια και προσδοκίες για την επερχόμενη δουλειά τους που θα ηχογραφηθεί εντός φθινοπώρου της οποίας και δείγμα μας παρουσίασαν με το δεύτερο κομμάτι τους.

DreamLongDead setlist
The Madness From Above
The Howling From The Hills

Στον ίδιο χώρο έρχονται λίγο αργότερα οι Earth Of Distrust, οι άγριες -μουσικά πάντα- διαθέσεις συνεχίζονται σε πιο hardcore-sludge με περάσματα από prog και όχι μόνο ρυθμούς.

Το τριμελές σχήμα το οποίο και παρουσιάζει σύντομα το δεύτερο ολοκληρωμένο album του (για πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/162288593967046/?fref=ts) χειμαρρώδες και ορμητικό, τόσο στα vocals όσο και στις μελωδίες του και με κοινό που φαίνεται πως τους ακολουθεί αφού οι μάχιμοι των πρώτων γραμμών φάνηκαν να σιγοτραγουδούν τα κομμάτια ενώ κέρδισαν και την ανταπόκριση όσων τους έβλεπαν για πρώτη φορά.

Earth Of Distrust setlist
These Hands Are Flames
Twitch Turning (Multiply By Bruises)
How To Handle A Razor
Διαγραφή
A Life’s a Life (Disrupt Cover)
Spirit Tradeoff

Έπειτα η απαραίτητη μετακόμιση στο project space για τη συνέχεια της βραδιάς με τους Until A Better Name σε ακουστική εκδοχή. Δυστυχώς ο χώρος ήταν πολύ μικρός και ασφυκτικά γεμάτος και ο ήχος δεν ήταν στα απαραίτητα επίπεδα για να καλύψει το κοινό.

Πιάνο, βιολί, κοντραμπάσο, τσέλο, μυστηριώδης φωνή και ανάλογη διάθεση στον ήχο, ή απλά “Call It Twisted” όπως ονομάζουν ένα από τα κομμάτια τους, ναι, είναι φτιαγμένοι για ένα σκοτεινό bar, ή για ένα film noir, ιδιαίτεροι σίγουρα και εντυπωσιακοί, περισσότερο να αιωρούνται πάνω από τις μουσικές τους και όχι να προσπαθούν να παίξουν. Πολύ καλή παρουσία, ατυχείς συνθήκες, σίγουρα κάτι που θες να ξαναδείς.

Και ξανά πίσω στο gig, σειρά έχουν οι προσανατολιζόμενοι στην post metal σκηνή Allochiria. Στον ήχο τους εύκολα βρίσκει κανείς τις καταβολές των ISIS, των Neurosis και λοιπών ιερών τεράτων της σκηνής αυτής. Καλές συνθέσεις, καλές εκτελέσεις, φωνητικά σκληρά κατά βάση με στιγμές clean που μόνο τότε γινόταν προφανής η θηλυκή παρουσία στα vocals αν δεν έβλεπες αλλά μόνο άκουγες.

Mε ένα EP στο δυναμικό τους και με νέα κομμάτια στάθηκαν απέναντι σε ένα αρκετά πιο αυξημένο κοινό συγκριτικά με την αρχή της βραδιάς και δεν άφησαν χώρο για δεύτερες σκέψεις για την παρουσία τους. Μια πολύ καλή εμφάνιση από ένα σχήμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο χώρο της post metal.

Allochiria setlist
We crave what we lack
Archetypal attraction to circular things
Untitled track
Humanity is false

Και η βόλτες συνεχίζονται στο Project space όπου ετοιμάζονται οι Keyser Sӧze. Λίγο μετά τις δώδεκα έχουμε μεταφερθεί με ήχους στις αγαπημένες στιγμές των ‘90s αφού οι Nirvana, οι Pixies και πολλοί ακόμα ενώνονται στον ήχο της μπάντας.

Το τριμελές σχήμα παρόλο που κλήθηκε να ξεκινήσει την εμφάνισή του σε ένα μειωμένο κοινό και σε ένα χώρο που δε βοηθούσε πολύ από άποψη ήχου δε φάνηκε να πτοείται και έδειξε μία πολύ καλή εικόνα σε όσους βρέθηκαν στο χώρο και σταδιακά αυξήθηκε και  η προσέλευση. Μία ακόμη αξιόλογη παρουσία και με συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούσαν για να παραδώσουν τη σκυτάλη και πάλι στον χώρο του gig.

Keyser Sӧze setlist
I Don’t Wanna
Βlack Pawn l
Lights
No Win Situation
Fear & Loathing
Friday 
Gone
Falling Down

Αgnes Vein. Και τελεία και παύλα θα προσθέσω. Doom σκοτεινό και βαραθρώδες, υποχθόνιο, σκληρό και έντονο, με ψυχεδελικές ατμόσφαιρες. Ίσως κάπου εδώ να υπεισέρχεται η προσωπική μου αγάπη για αυτό το είδος όταν μιλάμε για άξιες λόγου συνθέσεις και εξ ίσου αξιόλογες εκτελέσεις, αλλά έρχεται να με δικαιώσει και η αντίδραση του κοινού που δεν τους άφησε να κατέβουν από τη σκηνή και οδήγησε σε ένα τύπου encore με ένα επιπλέον κομμάτι.

Εν τω μεταξύ ο κόσμος γαρ πολύς και ο χώρος είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά. Το μουσικό κάλεσμα των επί σκηνής είχε την καλύτερη ανταπόκριση από όσους στάθηκαν μπροστά από αυτή αφού κανένα κεφάλι δεν έμεινε ασυγκίνητο και δη ακίνητο. Oι τρεις θεσσαλονικείς είχαν το ισχυρότερο impact στο κοινό και όχι άδικα θα προσθέσουμε εμείς!

Agnes Vein setlist
Outro
To Know The God Within
Eventus
Electric Funeral (Black Sabbath cover)
March Of The Netherworld
Duality

Project ξανά, για την τελευταία εμφάνιση σε αυτό το χώρο από την Melentini η οποία έχει συνεργαστεί και με τους Universe 217 oυκ ολίγες φορές, για τις ανάγκες της βραδιάς σε μια παρουσία με την αδερφή της. Ένα πιάνο και ένα βιολί και τα δύο ταλαντούχα κορίτσια απέδειξαν ότι καμιά φορά η λογική του less is  more είναι η καλύτερη επιλογή.

Η βελούδινη φωνή της Melentini σε συνδυασμό με τα δύο όργανα δε χρειαζόταν τίποτε περισσότερο. Αρκετός κόσμος και πάλι για τα δεδομένα του χώρου και μικρές ατυχείς στιγμές , όχι ότι επηρέασαν ουσιαστικά την παρουσία, αλλά καλό θα ήταν το οργανωτικό μέρος να έδινε λίγο περισσότερη προσοχή.

Η ώρα πλέον της πρώτης πρωινής και επιστρέφουμε στο gig για την τελευταία εμφάνιση της βραδιάς από τους οικοδεσπότες Universe 217. Ο χώρος είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά ήδη πριν από την έναρξη, τα φώτα χαμηλώνουν, οι μουσικοί βρίσκονται στη σκηνή και τελευταία ανεβαίνει η ιέρεια των φωνητικών Τάνια.

Η παρουσία της στη σκηνή μόνο καθηλωτική μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως και του σχήματος στο σύνολό του. Δέκα κομμάτια στη set list τόσο από τη νέα δουλειά όσο και από προηγούμενες και το “Never” να παρουσιάζεται με τον Δημήτρη “Spoon” των Earth Of Disturb και να αποσπά δυνατά χειροκροτήματα.

Όταν η καλή πρώτη ύλη την οποία και το σχήμα έχει στη διάθεση του, ένα σύνολο καλών μουσικών με καλά κομμάτια στο δυναμικό τους, συνδυάζεται με αντίστοιχες εκτελέσεις, δυναμική παρουσία και καλό ήχο, η βραδιά δεν μπορεί παρά να στεφθεί με επιτυχία. Ο κόσμος παρόλο που η ώρα ήταν αρκετά περασμένη δεν αποχώρησε παρά μόνο μετά το τέλος της εμφάνισης.

Ευχόμαστε πολλές ακόμα τέτοιες γιορτές για πολλά ακόμα χρόνια!

Universe 217 setlist:
Stay
Rest Here
Mouth
Counting Hours
Harm
Enter
She
Electrified
Never
Rage

photos: Αναστασία Βερτεούρη

424

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.