Rockwave Festival- Terra Stage: Ska P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Alborosie, 1000 Mods (07/07/2013) Terra Vibe Park

O θεσμός του καλοκαιριού, το Rockwave Festival, επανέρχεται και φέτος με δύο stage. Δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και βρεθήκαμε εκεί για να καλύψουμε το Terra Stage (και να απολαύσουμε το Vibe Stage).

Η αλήθεια είναι πως οι ώρες των εμφανίσεων έως τη δύση του ηλίου σαφώς και δεν ευνοούσαν, δεδομένης της ζέστης. Σίγουρα όμως ήταν μία μουσική γιορτή αφού κοινό δύο και πλέον, ετερόκλητων σκηνών παραβρέθηκε στο χώρο και σε ένα βαθμό συνενώθηκε σε διάφορες εμφανίσεις.

Στις 15:50 οι 1000 Mods ανέβηκαν στη σκηνή, μία ώρα που δεν ευνόησε μεγάλη προσέλευση, αν και ήδη από την πρώτη full length δουλειά τους κέρδισαν τις εντυπώσεις και άξιζε να τους δει κανείς ζωντανά. Τα κομμάτια από το “Super Van Vacation”, όπως ήταν φυσικό κυριάρχησαν, πολύ καλές εκτελέσεις από ένα σχήμα που αναμφισβήτητα είναι καλοδουλεμένο.

Η τετραμελής μπάντα ζωντάνεψε μπροστά μας τις ψυχεδελικές ατμόσφαιρες, τα άλλοτε βαριά, αργά και άλλοτε πιο γρήγορα riffs και έδωσε ενέργεια και ψυχή σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του. Όσοι ήμασταν εκεί, σίγουρα μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από αυτή την παρουσία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 16:30.

1000 Mods Setlist
El Rollito
Set You Free
Road To Burn
Navy In Alice
Vidage
Super Van Vacation
Seven Flies

Επόμενη εμφάνιση στο Terra Stage αυτή του ιταλού Alborosie. Ο χώρος μπροστά από τη σκηνή γεμίζει χρώματα, πρασινοκίτρινες σημαίες να ανεμίζουν και εμφανίζεται η ιδιαίτερη φιγούρα του μικροκαμωμένου καλλιτέχνη και την γεμάτη ενέργεια παρουσία του. Δύο πλήκτρα, δύο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και ένας ακόμα τραγουδιστής για το σύνολο του σχήματος, “Herbalist”, “Rasta Anthem”, “Police” δεν έλειψαν από ένα γεμάτο setlist.

O κόσμος στην αρχή ελαφρά διστακτικός αλλά σύντομα αρχίζει να χορεύει σύμφωνα με τους ρυθμούς και τις επιταγές του εν λόγω στυλ. H προσέλευση παρόλα αυτά και πάλι δεν ήταν ικανοποιητική. Το προτελευταίο κομμάτι ανήκει και τραγουδιέται από τον ένα κιθαρίστα, στον οποίο και παραχωρείται πλήρως η σκηνή και ο Alborosie επιστρέφει μετά το τέλος του κομματιού και απευθυνόμενος στους “chacha” όπως αποκαλούσε το κοινό αστειεύεται πως έκανε ένα διάλλειμα για τσιγάρο…

Στο τελευταίο τραγούδι ο ιταλός επιλέγει να κάνει μία virtuoso παρωδία στη γλώσσα του σε συνδυασμό με το “Kingston Town”, μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα στιγμή και η ώρα έχει πάει 18:35, όπου και αποχωρεί από τη σκηνή.

Κατά τις οκτώ παρά, κατηφορίζουμε πάλι στο έτερον stage για να παρακολουθήσουμε τους Marky Ramone’s Blitzkrieg. Η αλήθεια είναι πως παρακολουθώντας on stage ένα, τρόπον τινά, tribute band των Ramones έφερνε αναπόφευκτα  τη σύγκριση με το πρωτότυπο. Ο Marky σαφώς και είναι ο ίδιος και αναφέρομαι στο εκτελεστικό μέρος και φυσικά και το υπόλοιπο σχήμα είναι αξιόλογο αλλά…

Η εμφάνιση ξεκινά με το “Rockway Beach” και συνεχίζουν με πολλές από τις επιτυχίες, “Gimme Gimme Shock Treatment”, “I Believe In Miracles”, “The KKK Took My Baby Away”, “Pet Cemetery”. Μεταξύ των κομματιών δε μεσολαβεί κανένα χρονικό διάστημα πλην του “one, two, three, four” δια στόματος Andrew W.K μετά το τέλος του εκάστοτε, σηματοδοτώντας την έναρξη του επόμενου.

Το κοινό έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, συγκριτικά πάντα με τα προηγούμενα acts  και επικροτεί την εμφάνιση. Εncore με τέσσερα επιπλέον tracks μεταξύ των οποίων το “Do You Remember Rock N Roll Radio?”, “What A Wonderful World” και το καθιερωμένο “Blitzkrieg Bop”, στο οποίο και ο τραγουδιστής παροτρύνει τον κόσμο στο απαιτούμενο “moshing”. Αφήνουν τη σκηνή περίπου στις 20:40 έχοντας λάβει τα εύσημα του κοινού τους μέσω των χειροκροτημάτων.

Για το τέλος έρχεται η εμφάνιση των Ska P, η οποία ήταν ένα πραγματικό πάρτι. Αρκετός κόσμος είχε έρθει για αυτή τη στιγμή και συγκεντρώνεται κάτω από τη σκηνή η οποία κατακλύζεται από τους ισπανούς. Χάλκινα, μπάσο, κιθάρες, πλήκτρα, τύμπανα και ένας από τους καλλιτέχνες του σχήματος ο οποίος έχει αναλάβει και το concept των μεταμφιέσεων (στην αρχή έχουμε μία, κατά κάποιο τρόπο γκέισα fortune teller, μετά ένα μπάτσο-χιμπατζή κ.α.), μία ουσιαστική και έξυπνη σάτιρα μέσω εικόνας.

Το κοινό φωνάζει συνθήματα όπως “η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών” αφού και η ίδια η θεματολογία των τραγουδιών έχει πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς φυσικά να λείπει η ευχάριστη διάθεση και ο χορός τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή. Γνωστά κομμάτια όπως τα “Consumo” , “GustoCrimen”, “Sexo Y Religion”, παρουσιάζονται στη σκηνή με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο αφού η μπάντα έχει αστείρευτη ενέργεια και δε σταματά να κινείται σε όλο το μήκος της σκηνής.

Η εμφάνισή τους κλείνει με το Vals Del Obrero και το πάρτι τελειώνει κάπου εκεί, έχοντας ικανοποιήσει πλήρως το κοινό που βρέθηκε στο χώρο για να τους παρακολουθήσει.

Ska-P setlist
Full Gas
Consumo Gusto
A La Mierda
Mestizaje
Kasposos
Se Acabo
Romero
Nino Soldado
Crimen
Cannabis
Libertador
Sexo Y Religion
Mis Colegas
Vals Del Obrero

Η διάθεση στο τέλος της βραδιάς ήταν καλή παρόλη την κούραση από τι πολλές ώρες παραμονής και των γενικότερων συνθηκών. Αναφορικά με το σύνολο των εμφανίσεων, ενδεχόμενα το line up θα μπορούσε να είναι διαφορετικό για να ευνοήσει την προσέλευση μεγαλύτερου κοινού τόσο νωρίς όσο και αργότερα αλλά θα ήταν άδικο να πούμε ότι, ανεξάρτητα από τα μουσικά στυλ και τις προσωπικές μας επιλογές, αυτά που ακούσαμε δεν ήταν τουλάχιστον ενδιαφέροντα και κυρίως καλοπαιγμένα. 

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

441

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.