DEW-SCENTED: “Insurgent”

Οι Γερμανοί death/thrashers επανέρχονται με το “Insurgent”, μια κυκλοφορία επετειακού χαρακτήρα για τον εορτασμό 20 χρόνων δραστηριοποίησής τους ως μπάντα.

Πρόκειται για μια πληρέστατη συλλογή που αποτελείται από 3 νέα τραγούδια, live αποσπάσματα, διασκευές καθώς και μια σειρά από bonus track από τα δυο προηγούμενα LP της μπάντας “Invocation” του 2010 και “Icarus” του 2012.

Τα νέα τραγούδια (“Confronting Entropy”, “Guided By The Dead Light και η διασκευή στο “Sadistic Sinner” των Βραζιλιάνων Incubus), κινούνται στο γνωστό υπερηχητικό ύφος του group. Γρήγορο death/thrash, full στις δίκασες και στα speedy riffs, τα tracks ακούγονται πιασάρικα με μια αύρα των Benediction να τα περιβάλλει και τη φωνή του μοναδικού εναπομείναντος ιδρυτικού μέλους Leif Jensen να οδηγεί με μαεστρία τις συνθέσεις.

Τα live αποσπάσματα κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό απόδοσης, επιδεικνύοντας τις αρετές της μπάντας στο σανίδι που χωρίς λάθη, ξεδιπλώνει το χαοτικό υλικό της με άνεση παρά το πολύ τεχνικό παίξιμο που απαιτεί η μουσική τους.

 Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διασκευές, προσαρμοσμένες στο ύφος των Dew-Scented, εκτελεσμένες με ακρίβεια και με ανανεωμένο ήχο, προσδίδουν το βάθος των επιρροών τους. Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή των συγκροτημάτων που διασκευάσθηκαν (Prong, Inside Out, Powermad, Wasted Youth, Genocide Superstars).

Όσο για τα bonus tracks, θα έλεγα πως είναι καλά τραγούδια, ισάξια των τραγουδιών των album, που μάλλον η ποσότητα του υλικού δεν τα επέτρεψε να κυκλοφορήσουν στην κανονική κυκλοφορία τους. Στο ίδιο μοτίβο σκληροπυρηνικού thrash, μια πολύ καλή δόση υπό μορφή δώρου για τους αφοσιωμένους φίλους της μπάντας.

Συνολικά, οι Dew-Scented με το “Insurgent”, σας καλούν στο εορταστικό τους γλέντι, προσφέροντάς σας, ένα χορταστικό πακέτο, που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει και που θα σας κρατήσει συντροφιά, εν αναμονής της νέας full-length κυκλοφορίας τους. Μετά πωρώσεως που λένε….

472

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.