MOONSTONE PROJECT: ''Rebel On The Run''

Οι Moonstone Project είναι το σχήμα το Ιταλού κιθαρίστα Matt Filippini και οι οποίοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα το δεύτερο δίσκο τους, ο οποίος ονομάζεται “Rebel On The Run”.

Κατά το παρελθόν ο Filippini έχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους μουσικούς της rock / hard rock σκηνής, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν τα ονόματα των Blue Oyster Cult, Glenn Hughes και Ian Paice.

Για όσους ακόμα ψάχνουν ένα λόγο για να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο σχήμα ας πούμε ότι τα φωνητικά σε αυτό το δίσκο ανήκουν στον James Christian ενώ σε ένα κομμάτι συμμετέχει και ο Glenn Hughes. Επίσης στο δίσκο συμμετέχουν ονόματα όπως Ian Paice (Deep Purple), Clive Bunker (Jethro Tull), Ken Hensley (Uriah Heep / Blackfoot), αλλά και η Robin Beck (παρεπιμπόντως, γυναίκα του Christian). Νομίζω ότι τώρα τράβηξα την προσοχή αρκετών.

Με ονόματα όπως αυτά, δε νομίζω ότι αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ύφος του συγκροτήματος κινείται σε hard rock ήχους (δεκαετίας του 70) με αρκετά funky στοιχεία.

Τα παίξιμο του Filippini αλλά και των λοιπών μουσικών (αναφέρομαι στα “κανονικά” μέλη του σχήματος και όχι στα ονόματα που προανέφερα) είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογο.

Το όλο εγχείρημα δείχνει ότι πρόκειται για μουσικούς που γνωρίζουν τι κάνουν, για ποιο λόγο το κάνουν αλλά και, το σημαντικότερο, πώς να το κάνουν καλά, και όχι σε άτομα που προσπαθούν να αναβιώσουν τα ακούσματα της παιδικής-εφηβικής τους ηλικίας με τραγικά αποτελέσματα.

Μοναδικό άσχημο σημείο του δίσκου είναι η παραγωγή, η οποία ενώ ταιριάζει στο ύφος του συγκροτήματος, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Το “Rebel On The Run” αποτελεί μια κυκλοφορία που θα αρέσει στους οπαδούς του 70’s hard rock, και κυρίως σχημάτων όπως Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, και Bad Company.

Δημήτρης Καρβούνης

452