SEBASTIAN BACH: “ABachalypse Now”

Την πρώτη του ολοκληρωμένη (solo) ζωντανή ηχογράφηση κυκλοφορεί ο γνωστός σε όλους μας Sebastian Bach, μετά από την επιτυχημένη (;) περιοδεία για το Kicking & Screaming (2011) άλμπουμ.

Το “ABachalypse Now”, όπως τιτλοφορείται, πρόκειται για μια αρκετά χορταστική κυκλοφορία, καθώς μιλάμε για διπλό δισκάκι και το αντίστοιχο συνοδευτικό DVD με διάφορα καλούδια.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα cd. Η παραγωγή του είναι τόσο καλή σε σημείο που σου δημιουργεί την αίσθηση πως έχει πειραχτεί στο στούντιο (καθόλου απίθανο για  live ηχογράφηση). Εδώ θα βρούμε 19 συνολικά κομμάτια, όπου το πρώτο έχει ολόκληρη την εμφάνισή του στο Hellfest της Γαλλίας το 2012 και το δεύτερο τη συναυλία στο  Club Nokia του Los Angeles την ίδια χρονιά. Εφόσον πρόκειται για την ίδια περιοδεία, το setlist είναι το ίδιο σχεδόν με 5 τραγούδια μόλις (3 από το πρώτο και 2 από το δεύτερο cd) να διαφέρουν. Αυτή είναι και η μοναδική μου ένσταση όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο, μιας και είναι και η πρώτη του live κυκλοφορία, θα έπρεπε να έχει περισσότερη ποικιλία κομματιών.

Πάμε τώρα λοιπόν, στο οπτικό μέρος. Το DVD είναι πιο εμπλουτισμένο, το κοινό είναι εκστασιασμένο και καταφέρνει να σε βάλει στο vibe της εκάστοτε συναυλίας. Είναι και αυτό χωρισμένο σε μέρη, με το πρώτο να έχει ολόκληρη την εμφάνιση από το Hellfest της Γαλλίας, το δεύτερο αυτήν από το Club Nokia του Los Angeles  (όπου αρχικά είχε παρουσιαστεί στο AXS TV) και το τρίτο αποσπάσματα από το Graspop του Βελγίου. Το πακέτο εδώ ολοκληρώνεται με τα video clip των Kicking & Screaming, Tunnel Vision και I’m Alive σαν bonus material. Τα τραγούδια επίσης είναι σχεδόν τα ίδια και εδώ ενίσταμαι, αλλά επειδή είναι βιντεοσκόπηση, έχει ελαφρυντικά. Σίγουρα θα το ήθελα λίγο πιο γεμάτο και πιο ποικιλόμορφο για να το θεωρήσω πλήρες, αλλά και έτσι δε χαλιόμαστε, σωστά;

Πολύ καλή συλλογή, μιας και κανείς θα βρει εδώ τραγούδια τόσο από τη solo καριέρα του, όσο και από την εποχή με τους Skid Row, με τη δεύτερη να κερδίζει -λογικά- έδαφος.

Δεν αναφέρεται κάπου αν θα βρεθούν στα ράφια των δισκοπωλείων σαν μεμονωμένες κυκλοφορίες ή σαν πακέτο, επομένως αν βγουν στην αγορά χωριστά, προτιμείστε την εκδοχή του DVD γιατί τα έχει όλα.

534