PLAYER: “Too Many Reasons”

Πιθανόν λίγοι να  ξέρουν ότι ο γνωστός ηθοποιός Ronn Moss (Τόλμη και Γοητεία) πριν γίνει διάσημος έπαιζε μπάσο με τους PLAYER, οι οποίοι είχαν κάνει μία μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Baby Come Back” (1977).

Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί σόλο δίσκους σε pop κυρίως ύφος και δεν εγκατέλειψε την αγάπη του για την μουσική παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο γυαλί ως ο περίφημος Ridge Forrester.

Ψυχή όμως των PLAYER και βασικός συνθέτης είναι ο Peter Beckett, που μετά το τέλος του group κάπου στις αρχές των 80s προτίμησε να ασχοληθεί με την σύνθεση για λογαριασμό άλλων καλλιτεχνών όπως οι Heart, Olivia Newton-John, Kenny Rodgers, The Temptations, Poco, Janet Jackson, The Commodores, Cliff Richards, Survivor, Grace Slick ενώ συμμετείχε και σε κομμάτια που υπάρχουν σε κινηματογραφικές ταινίες με χαρακτηριστικές τις “The Karate Kid”, “Two of a Kind”, “Bill & Ted’s Excellent Adventure”, “Major League”, “St Elmo’s Fire” (Grammy nomination), “Frankie and Johnny”, “Rock Star”, “Terminator 3”, “Basic Instinct”, “Beyond Borders”, “Life or Something Like It”, “Dirty Dancing 2” και “Transformers”, ενώ για μερικά χρόνια διατέλεσε και μέλος των Little River Band.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω απλά για να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί δημιουργοί στη παγκόσμια μουσική σκηνή που προτιμούν να παραμένουν γνωστοί μόνο στα γρανάζια του δισκογραφικών κυκλωμάτων παρά να κυνηγούν τις αμέτρητες περιοδείες και τις τρελές πωλήσεις.

Το “Too Many Reasons” αποτελεί το δίσκο που σηματοδοτεί την επιστροφή του συγκροτήματος μετά από αρκετά χρόνια και δεν έρχεται φυσικά να ταράξει την rock-pop κοινότητα αλλά απλά κυκλοφορεί για να βγάλει τα όποια απωθημένα έχουν απομείνει στους δημιουργούς τους, που έχουν ξεπεράσει πλέον τα εξήντα και μάλλον επιθυμούν να παρουσιάσουν μερικά καλά κομμάτια σε όσους ακόμη τους θυμούνται ως μία όμορφη εφηβική ανάμνηση.

Αν εξαιρέσεις δυο τρία κομμάτια (όπως Man On Fire, Too Many Reasons, Life In Color), τα υπόλοιπα κινούνται σε easy-soft rock ρυθμούς, με απλές, γλυκές μελωδίες στα οποία ξεχωρίζουν το εξαιρετικό “Tell Me” και το συγκινητικό “Kites”, ενώ παράλληλα κυριαρχούν τα αρμονικά φωνητικά που λειτουργούν περισσότερο σε νοσταλγικό και ήρεμο ύφος. Βέβαια δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν σε νέους και παλαιούς φίλους τους την νο1 επιτυχία τους, “Baby Come Back”, σε μία συνηθισμένη επανεκτέλεση.

479