OUTLOUD

Το εκπληκτικό ντεμπούτο των δικών μας OUTLOUD εντυπωσιάζει όχι μόνο τους οπαδούς τους melodic hard rock αλλά συνολικά την παγκόσμια rock κοινότητα. Ήδη τα πρώτα σχόλια και οι πρώτες κριτικές είναι διθυραμβικές και το νέο δημιούργημα του πολυτάλαντου Bob Katsionis παρέα με τον Mark Cross από τους Firewind έχει κάνει έντονη την αίσθηση του.

Σε λίγες μέρες λοιπόν η Frontiers Records θα κυκλοφορήσει και επίσημα τον παρθενικό δίσκο της μπάντας.

Το rockway.gr πρόλαβε να συνομιλήσει με τον βασικό συνθέτη και κιθαρίστα των OUTLOUD Tony Kash και φυσικά με τον ηγέτη του συγκροτήματος Bob Katsionis.

Από ποιους δημιουργήθηκε η ιδέα του συγκροτήματος και πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Tony: Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από εμένα και στην συνέχεια ο Βοb καλλιέργησε αυτή την ιδέα και την έκανε να ακουστεί με τον καλύτερο τρόπο. Όσο για το όνομα της μπάντας το μόνο που θυμάμαι είναι να πηγαίνω στο στούντιο του Bob και απλά να του ανακοινώνω το όνομα Outloud ! Αυτός απλώς μετενόμασε το project σε folder έτσι και μου είπε «οκ γαμώ συνεχίζουμε».

Σε μια σχετικά πρόσφατη συνέντευξή σου Βοb δήλωσες ότι σε ενθουσίασε η δουλειά ενός μαθητή σου(που τυγχάνει να είναι ο κιθαρίστα του γκρουπ). Αλήθεια ποιο ήταν εκείνο το σημείο που σε ενθουσίασε τόσο πολύ για να προκύψει άλλη μια νέα μπάντα για σένα και τον Mark Cross.
Βοb: Αυτό που μου άρεσε στον Τοny ήταν ότι δεν είχε αλλοιωθεί από την φάση συγκροτημάτων στο παρελθόν και να έχει μπει στη διαδικασία ότι «πρέπει να γράψω έτσι ακριβώς για να πουλήσω κάτι». Ο Tony είναι ένας καθαρός hard rockας με metal ρίζες και οι ιδέες του ήταν αγνές και εμπνευσμένες. Στα χέρια λοιπόν κάποιου λίγου πιο έμπειρου οι ιδέες αυτές ήταν ακατέργαστα διαμάντια.

Ο τραγουδιστής του γκρουπ αποδίδει oμολογου- μένως θαυμάσια όλα τα τραγούδια του άλμπουμ ,πες μας αν θέλεις λίγα λόγια για τη διαδρομή του, πως πρόκυψε η συνεργασία μαζί του και φυσικά τι τύπος είναι;
Τοny: Ψάχναμε αρκετό καιρό για ένα τραγουδιστή που να μπορεί να αποδόσει τα κομμάτια του δίσκου όπως πρέπει. Μετά από μερικές απόπειρες εδώ στην Ελλάδα,ο Bob θυμήθηκε κάποιον που είχε γνωρίσει σε μία από τις περιοδείες των FIREWIND στην Αμερική τον Chandler Mogel. Του στείλαμε να κάνει ένα demo και όταν ακούσαμε το αποτέλεσμα τον φέραμε στην Ελλάδα για να γράψει όλο τον δίσκο. Όταν τελειώσαμε και ακούσαμε το αποτέλεσμα καταλάβαμε ότι ο Chandler ήταν ακριβώς το άτομο που ψάχναμε και η φωνή του κυριολεκτικά εκτινάσει τις συνθέσεις! Όσο για το τι τύπος είναι απλά είναι απίστευτος άνθρωπος, ένας από τους λίγους που έχουν μείνει. Ένας πολύ αγνός και πάνω από όλα αληθινός και αυτό φαίνεται σε κάθε νότα που τραγουδάει.

Πιστεύετε πως οι OUTLOUD μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να γίνουν το επόμενο μεγάλο όνομα του χώρου όπως συνέβη ας πούμε με τους Η.Ε.Α.Τ.
Bob: Α!αυτό θα ήταν cool αλλά είναι δύσκολο μιας και οι ΗΕΑΤ έρχονται και από μία χώρα που τους στήριξε και τους έστειλε μέχρι και στην Eurovision.Πόσο πιθανό το βλέπεις αυτό για τους OUTLOUD; Αν υπήρχε έστω και μια τέτοια ελπίδα, πίστεψέ με θα είχαν στείλει ήδη τους Firewind (άσχετο αν και εμείς δεν θα πηγαίναμε xa,xa,xa…).

Το melodic hard rock στις μέρες μας είναι κυρίαρχο στις σκανδιναβικές χώρες ενώ τα μεγάλα συγκροτήματα του παρελθόντος προσπαθούν να επανέλθουν.Νιώθετε πως υπάρχει ανταγωνισμός με όλες αυτές τις μπάντες ή πιστεύετε ότι παίζετε κάτι διαφορετικό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους υπόλoιπους;
Bob: Δεν μου αρέσει που έχει επανέλθει αυτό το είδος σαν «μόδα» γιατί πολύ απλά οι μπάντες έχουν μπει στο τριπάκι να παίζουν ,να ακούγονται αλλά και να φαίνονται σαν τις αντίστοιχες θεικές μπάντες της εποχής 1986-1992. Μου φαίνεται λίγο τσίρκο αυτή η φάση γιατί και εγώ μικρός άκουγα Guns n’ Roses,Skidrow,Firehouse κ.α. αλλά δεν έκανα έτσι.
Πόσο μάλλον τα νέα συγκροτήματα που δεν άκουγαν καν τότε αυτή τη μουσική και τώρα ντύνονται σαν τσαρλατάνοι και παίζουν άθλια. Εκείνο που μας κάνει να διαφέρουμε από την όλη φάση είναι ότι εμείς είμαστε ένα νέο γκρουπ με φρέσκες ιδέες και απλά παίζουμε για να γράφουμε καλά τραγούδια να γουστάρει ο κόσμος και δεν το κάνουμε για να πουλήσουμε poseριά. Ίσως όμως αγοράσω μία “leopard” ζώνη για την κιθάρα μου για τα live(το πολύ!!!).

Το «κόλπο»να βγάλετε αρκετά νωρίς στο διαδίκτυο το πρώτο σας σινγκλ και σε μορφή video clip ήταν ιδέα της εταιρία σας ή προήλθε από την επιμονή την δικιά σας;
BOB: Μπα, η δική μας ανυπομονησία ήταν και το γεγονός ότι όταν κάναμε το video δεν υπήρχε καν κάποιο συμβόλαιο, απλά το κάναμε για να σπρώξουμε το τραγούδι. Βέβαια στη συνέχεια η Frontiers είδε ότι το κομμάτι άρεσε οπότε αποφάσισαν να το διαδώσουν κατάλληλα. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και η Crossroads Productions του ντράμερ μας Mark Cross αλλά και το προσωπικό μας τρέξιμο και ψάξιμο για internet station και web zines από όλο τον κόσμο.

Αλήθεια θα μας πείτε πως κατορθώσατε να πείσετε μια μεγάλη εταιρία σαν την FRONTIERS RECORDS να σας κυκλοφορήσει τον παρθενικό σας δίσκο και τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

BOB: Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Το περίεργο ήταν ότι είχαμε άλλες 2(!!) προτάσεις από καλές εταιρίες και μάλιστα με καλά λεφτά και τότε μια σειρά από συμπτώσεις άκουσε η Frontiers το cd μας, και μας πρότειναν εκείνοι ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Ποια ήταν η συμβολή του Tommy Hansen στην ολοκλήρωση του άλμπουμ και τι εμπειρίες αποκομίσατε από αυτή την συνεργασία;
BOB: Ο Hansen έδωσε στην μπάντα αυτόν τον ξερό,αληθινό ήχο γιατί απλά γνωρίζει πώς να μιξάρει καλά τις φυσικές πηγές. Ο Μark έπαιξε πολύ καλά τύμπανα και οποιοσδήποτε άλλος θα είχε triggarei στον Θεό,θα είχε κομπρεσάρει τις κιθάρες και θα ακουγόμασταν παστεριωμένοι που λένε και σαν όλους τους άλλους. Ο Tommy Hansen πήρε απλά τα vibes της μπάντας και έβγαλε τον ήχο που έπρεπε να βγει.

Ήδη χωρίς υπερβολές το “We Run” χωρίς να έχει κυκλοφορήσει επίσημα έχει κάνει πάταγο τόσο στα ελληνικά rock bars όσο και στο κοινό που αγαπάει το melodic hard rock όπως επίσης και στο ROCKWAY RADIO STATION που οι ακροατές μας το ζητάνε συνεχώς και εμείς το έχουμε στη κορυφή του playlist. Yπάρχει κάποια μικρή ιστορία για την σύνθεση του συγκεκριμένου τραγουδιού;
ΤΟΝΥ: Κάποια ιδιαίτερη ιστορία δεν θα την έλεγα ,πέρα του ότι ήταν το τελευταίο μου τραγούδι που γράψαμε με τον Bob και μπήκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο tracking list του δίσκου και επιπλέον το είχα γράψει για μια καριόλα που με είχε παρατήσει εκείνη την περίοδο!
ΒΟΒ: Χα, Χα ναι ε; Δηλαδή σα να λέμε “τρέχουμε και δεν φτάνουμε τώρα” ε;

Άλλο ένα σημείο που μας εντυπωσιάζει είναι και το βίντεο κλιπ που δείχνει ότι το γκρουπ βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Να υποθέσουμε…ότι βοήθησε σε αυτό και το σκηνοθετικό σου ταλέντο;
BOB: Αν σκεφτείς ότι τα γυρίσματα έγιναν μόλις δύο ώρες μετά από την κηδεία της πολυαγαπημένης μου γιαγιάς τότε μάλλον βοήθησε το όποιο υποκριτικό μου ταλέντο παρά το σκηνοθετικό. Υπήρχε πολύ πίεση και άγχος, αλλά μόλις στήσαμε στο στούντιο Sierra βάλαμε το cd να παίζει ανοίξαμε ένα μπουκάλι Jack Daniel και γδύθηκαν, εεεεε…ετοιμάστηκαν τα κορίτσια τότε το κέφι βγήκε αυθόρμητο και αυτό που βλέπεις είναι απλά ότι έγινε εκείνο το βράδυ.

Επίσης επειδή μας ρωτούν αρκετοί αναγνώστες του rockway.gr, αν η κοπέλα του εξώφυλλου είναι Ελληνίδα(παίζει και στο video clip) μιας και δηλώνουν αρκετοί από αυτούς ερωτευμένοι μαζί της. Θα μας κάνετε την αποκάλυψη;
ΤΟΝΥ: Η κοπέλα είναι ελληνίδα και είναι φίλη του μπασίστα μας του Jason. Είχαμε την ιδέα να υπάρχει μία κοπέλα στο εξώφυλλο με ενισχυτές δίπλα και όλο το στυλ της το θεωρήσαμε ιδανικό για να μπει στο cover και κατά συνέπεια έπαιξε και στα γυρίσματα του “We Run”. BOB:Η άλλη κοπέλα είναι η Αλεξία δική μου φίλη και σαν τρελοκόριτσο που είναι ταίριαξε με την Ιωάννα και τα δώσανε(σχεδόν) όλα στο βίντεο.

Υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσουν οι OUTLOUD εισβάρος των FIREWIND ή γιατί όχι και το αντίθετο;
ΒΟΒ :Ελπίζουμε πως όχι. Μακάρι βέβαια να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση και για τα δύο σχήματα ώστε να δημιουργηθεί ένας γλυκός πονοκέφαλος!!! Πάντως η προτεραιότητα μας είναι οι Firewind με τους οποίους κτίζουμε κάτι τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε τους κόπους μας να αμείβονται. Δεν θα το άφηνα αυτό για κανένα λόγο.

Θα θέλαμε να δώσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του rockway.gr οι οποίοι από την πρώτη στιγμή λάτρεψαν τα τραγούδια των OUTLOUD.
ΒΟΒ:Ελπίζω ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια μας και αν τον παίρνει και η τσέπη του στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να αγοράσει και το cd μας. Αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει ας απολαύσει το ντεμπούτο μας και να έρθουν στις συναυλίες μας και να περάσουμε καλά! We ‘ll Rock You To Hell And Back Again!!!


652