FALLBRAWL: “Pure Mayhem”

Γερμανικό beatdown. Όμορφες μελωδίες, brutal φωνητικά με κάποια πιο χοροπηδηχτά, κάποιες στιγμές, που φέρνουν στο μυαλό τους μεγάλους Madball.

Μεγάλο κομμάτι λαμβάνει και η thrash αισθητική, που θα κάνει ακόμα και αντι-hardcorers να το ακούσουν ως το τέλος, μιας που οι κιθάρες είναι πολύ μεταλλικές. Τα τύμπανα βαράνε τις δικασίλες τους και ο ρυθμός σπάει σε δυνατά breakdowns.

To “Pure Mayhem” δεν είναι σίγουρα η λύση για την κρίση, αλλά είναι κάτι το πολύ αξιοπρεπές, που στέκεται ψηλά στις κυκλοφορίες του είδους που έχω συναντήσει τελευταία.

Οι Fallbrawl “ζούνε” από το 2004, όταν και έβγαλαν το πρώτο τους demo και λίγο αργότερα ένα split. Τώρα, μας επισκέπτονται με το δεύτερο τους full length δηλώνοντας βροντερά το παρόν. Συγκρότημα που έχει συνοδεύσει τους Terror, Walls of Jericho και Biohazard, με παραγωγό άνθρωπο που έχει βάλει το χέρι του και στους Nasty, οπότε ο ήχος είναι τόσο καλός, που σε ξεκουράζει. Έχω προσωπικά βαρεθεί όλον αυτό τον όγκο μιμητών των Terror και των Hatebreed και χαίρομαι για αλλαγή να συναντάω έναν δίσκο που δεν βιάζομαι να τελειώσει για να ετοιμάσω την επόμενη κριτική. Repeat για να το εμπεδώσω.

Μεγάλη στιγμή το “Stone Cold” και πολύ καλό και το “Restless”. Αν είστε του χώρου, αφουγκραστείτε…

706

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.