BLACK COUNTRY COMMUNION: “Afterglow”

Τρίτο και καλύτερο album για την παλιοπαρέα των Glenn Hughes (lead vocals, bass ), Joe Bonamassa (electric guitar), Jason Bonham (drums) και Derek Sherinian στα keyboards.

Όσους δίσκους και να βγάλει αυτό το σχήμα, ο ήχος και οι συνθέσεις θα είναι απαράλλακτες και σαφώς κλασσικές. Το μίγμα του “Afterglow” περιλαμβάνει  κυρίως παλιομοδίτικο αλλά ατόφιο hard rock, πολλές δόσεις από τα τιμημένα seventies, αγριάδα και ροκ τσαμπουκάς με αρκετές σταγόνες μελωδίας και έμπνευσης από Deep Purple, Who, Led Zeppelin, Bad Company, Mountain και πολλών ανάλογων γκρουπ.

Η φωνή του Glenn Hughes παραμένει καταπληκτική και γοητευτική, τα κιθαριστικά κρεσέντα του σπουδαίου Joe Bonamassa είναι πραγματικά κεραυνοί και καταιγίδα μαζί ενώ τα τύμπανα του Jason Bonham και τα υπέροχα  πλήκτρα του Derek Sherinian κορυφώνουν με μοναδικό τρόπο συνθέσεις που έρχονται από το μακρινό αλλά δοξασμένο παρελθόν.

Σίγουρα δεν περίμενα ότι οι Black Country Communion μέσα σε τρία χρόνια θα κυκλοφορούσαν τόσο καλά άλμπουμ αλλά ευτυχώς με διέψευσαν και ηχογράφησαν συνθέσεις που αποτελούν κληρονομιά για τις νεότερες γενιές που θέλουν να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο ήχο.

Οι Black Country Communion ήρθαν, χτύπησαν με ταχύτητα και λάβωσαν τις καρδιές μας και δημιούργησαν ιδιαίτερα αισθήματα σε εμάς που μεγαλώσαμε με αυτούς τους κλασσικούς ήχους. Φυσικά η άψογη παραγωγή του θρυλικού Kevin Shirley αποτελεί εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα

451