HELL MILITIA: “Jacob’s Ladder”

Σ’ ένα τόσο ενδιαφέρον album όσο το “Jacob’s Ladder”, οι Hell Militia παίζουν blackened death metal με άλλοτε extreme και άλλοτε doom ήχους.

Ο δίσκος περιέχει οκτώ κομμάτια των οποίων η διάρκεια δεν είναι αυτή που υποθέτει κανείς κατά την ακρόαση. Το doom feeling “μεγαλώνει” τις συνθέσεις των τεσσάρων λεπτών, κατά μέσο όρο, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση μεγαλύτερων διαρκειών απ’ το πραγματικό. Αυτό δουλεύει καλά μιας και οι εναλλαγές του heavy death με το extreme metal είναι αρκετά συχνές και πάντα φέρνουν να προσθέσουν κάτι καινούργιο.

Ο δίσκος απέχει από τη τέλεια παραγωγή τη στιγμή που βρίσκεται σε αρκετά καλά επίπεδα ως έχει. Αυτή η εντύπωση δημιουργείται κυρίως για τον λόγο του ότι απορείς πως θα ακούγονταν ένα τέτοιο, έξυπνο και τεχνικό, album κάτω από τις ιδανικές συνθήκες. Παρόλα αυτά έχουμε τα φωνητικά που κάνουν τους Hell Militia πιο cool, τις κιθάρες που είναι διατεθειμένες να… ξεφύγουν, τα εξωτερικά soundtracks που ντύνουν τις alternative στιγμές των συνθέσεων και τα drums που συμβάλουν σ’ ένα επικού στυλ αποτέλεσμα.

Το “Jacob’s  Ladder” είναι ένα διαφορετικό LP, απ’ τα διαφορετικά που μας αρέσουν, απ’ αυτά που έχουν κάτι ουσιαστικά καινούργιο να προσφέρουν.

465