GOREMENT: “Within the Shadow of Darkness- The Complete Recordings”

Η Century Media ξέρει πλέον πολύ καλά τι κάνει… Φέρνει στις τάξεις της cult σχήματα με δυσεύρετα διαμαντάκια, τα οποία σουλουπώνει μέσα σε ένα άτυπο “best of”, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να αποκτήσει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να δώσει μια περιουσία για να τα έχει στη δισκοθήκη του!

Οι Σουηδοί death metallers Gorement για παράδειγμα, αποτελούν μια από τις περιπτώσεις συγκροτημάτων που όσοι είχαν ασχοληθεί μαζί τους μέσω των demo τους ή του “The Ending Quest” album τους, δύσκολα θα έβρισκαν τα άπαντα του group, μιας και θεωρούνται δυσεύρετα. Εκεί είναι όμως που έρχεται το “Within the Shadow of Darkness- The Complete Recordings” και όπως μαρτυράει ο υπότιτλος, το διπλό αυτό cd περιέχει ότι έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι τη διάλυσή της! Μιλάμε για όλα τα demos και τα EPs συν το προαναφερθέν full length, με επιπρόσθετα πέντε πανσπάνια live tracks. Συλλεκτικότατο και χορταστικότατο δηλαδή!

Το πρώτο δισκάκι περιέχει ολόκληρο το “The Ending Quest” του 1994, ενώ το δεύτερο τα “Human Relic” (demo- 1991), “Obsequies” (demo- 1991), “Into Shadows” (EP- 1992), “Promo ‘95” (demo- 1995), συν τα τραγούδια “Gruesome Modification of Form”, “Obsequies of Mankind”, “Darkness of the Dead”, “Exhume to Consume” και “Blood, Pus and Gastric Juice”, ζωντανά ηχογραφημένα. 

Και για αυτούς που είναι έτοιμοι να μπουν σε συγκρίσεις με τη συλλογή του 2004 “Darkness of the Dead”, να ξεκαθαρίσω πως στο “Within the Shadow of Darkness”, εμπεριέχονται όλες (μα όλες) οι συνθέσεις των Gorement, επεξεργασμένες από τον Dan Swano, ενώ τα live tracks είναι καλό εξτραδάκι! 

Cult- gore διαμαντάκι για τους λάτρεις του death παλαιάς κοπής (αυτού που αναβλύζει αίμα και σαπίλα). Εξαιρετική κίνηση από τη Century Media!

557

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.