PLANET OF ZEUS (20/10/12) 8BALL- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ + (21/10/12) ΟΙΩΝΟΣ- ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Ένα ακόμα ταξίδι στα βόρεια, αυτή τη φορά για τους αγαπημένους PLANET OF ZEUS.

Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι η δουλειά μου αυτή ούτε το έχω ξανακάνει, απλά μου δημιουργήθηκε η “επιθυμία” την προηγούμενη φορά μετά το live των Nightstalker στο 8ball να τη μοιραστώ μαζί σας και να εκφράσω προσωπικές μου απόψεις-κρίσεις που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστές ή και πάντα αποδεκτές. Ουσιαστικά μία “μεταφορά” των γεγονότων που βίωσα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω το Rockway.gr  που με φιλοξενεί!

Σημείωση: όταν τελείωσε το live σκέφτηκα “Τώρα τι γράφουν; Ένα απλό γάμησαν νομίζω τα περιλαμβάνει όλα!”

Η διαδρομή γνωστή, MENUDO και στο τσακ το τρένο των 07:18! Πρώτη καθιερωμένη στάση The Lab, μετά στον αγαπημένο Ήλιο για τις καθιερωμένες μεσημεριανές μπύρες! Μετά από λίγο καταφθάνει και ο Μπάμπης απευθείας από Καστοριά και μας ενημερώνει για το πώς πήγε το live εκεί. Διακρίνω ικανοποίηση! Σε ερώτηση μου τι περιμένει για απόψε (Σάββατο βράδυ) μου απάντησε ότι δεν έχει προπώληση από όσο ξέρει, αλλά στη σαλόνικα όλα γίνονται χαλαρά και τελευταία στιγμή (και δεν είχε άδικο!). Η ώρα πέρασε και πρέπει να γίνει το απαραίτητο soundcheck.

10 παρά, έξω από το 8ball οι καθιερωμένες χειραψίες με τα παιδιά και με το Βαγγέλα με τα χαρακτηριστικά πειράγματά του. Στη σκηνή οι Spine Chilling Breeze που για να είμαι ειλικρινής δεν τους  ήξερα αλλά ο “ογκώδης” ήχος τους και ο επικοινωνιακός τραγουδιστής τους, Βασίλης Λαδόπουλος, μου τράβηξε τη προσοχή. Στα συν και η διασκευή από Nightstalker-Baby God is dead!!

Αμέσως μετά οι Parafernelia με τον κόσμο να γεμίζει το μέρος! Πιο γνωστοί μου τα παιδιά, τους είχα δει μία φορά στην τηλεόραση και είχα “μελετήσει” κάποια κομμάτια τους. Η ώρα πλησιάζει και όλοι είναι σε αναμονή!

PLANET ON STAGE για κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις και “Dawn of the dead”, με τον κόσμο να γίνεται μία μάζα που μετακινείται προς όλες τις κατευθύνσεις! Ακολουθεί “Supernothing” και αμέσως μετά “Leftovers”. Τα ουρλιαχτά, τα χοροπηδητά και τα αμέτρητα stagediving δεν νομίζω ότι από εδώ μπορούν να περιγραφούν!

Οι Πλανεταίοι δεν έχουν σκοπό να μας αφήσουν σε ησυχία, “Doteru” με το Σεραφείμ να νομίζεις ότι θα καταστρέψει τα τύμπανα μπροστά του, “Nervous Breakdown” μες το γενικό χαμό το σύνθημα που κυριαρχούσε: “ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ” ακούστηκε και το “ΣΕΞ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ”!!!

Eισαγωγή από “The Ballad of Boston George” σε προετοιμάζει για το επόμενο headbanging! “Apocalypse”, “Scream” στην κυριολεξία με τον κόσμο να χοροπηδάει όλος μαζί πάνω κάτω αφού είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτο το club που δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά! Κάπου εδώ αν θυμάμαι καλά ο Μπάμπης απευθύνεται στο κοινό και λέει: “Eμείς εδώ πάνω κάνουμε το show μας και εσείς από κάτω το δικό σας. Όλο αυτό λέγεται Planet Of Zeus!!!”.

“Stab me”, “Macho Libre” με το δαιμονισμένο μπάσο του Γιάννη και τα σόλα του Στέλιου σε παρασέρνουν σε τρελό κοπάνημα!! “Something’s wrong” (από τα αγαπημένα μου), μας προετοιμάζουν για τη κόλαση του “Vanity Suit” όπου τα λόγια είναι στη κυριολεξία φτώχεια, αφού δεν μπορεί να περιγραφεί τίποτα από ότι ακολούθησε! Αμέτρητα stagediving χωρίς κανείς να πέσει να χτυπήσει ή να πέσει κάτω, ζέστη απίστευτη με τον ιδρώτα να τσούζει τα μάτια!

Και μέσα σε αυτή τη παράνοια ο “διεστραμμένος” φωτογράφος τους, Steve (που τον ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που παραχώρησε για αυτό το report), να βρίσκετε παντού, πάνω, κάτω από τη σκηνή, μες τον κόσμο να μην αφήνει τίποτα που να μην “συλλάβει” με τη φωτογραφική του μηχανή! Και σαν να μην φτάνει αυτό, “Wake Up Dead” με το κόσμο να φωνάζει: “Woke up dead in the southland”.

Το καθιερωμένο encore και επαναφορά με το “Eat Me Alive”, με αυτό ευχόμουν να μην τελειώσει και να παίξουν και άλλα!! Όμως όλα τα καλά κάπου τελειώνουν και η αίσθηση που μου μένει είναι ότι νιώθω τόσο “γεμάτος-ολοκληρωμένος-ικανοποιημένος” και το ίδιο πιστεύω και όλη η παρέα μου που παρακολουθήσαμε το live.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συμπληρώσω το φίλο μου το Μπάμπη σε μία πρόσφατη συνέντευξη του: “Tα live στην Θεσσαλονίκη είναι πάντα ΜΠΟΜΠΑ!” το συγκεκριμένο ήταν ατομική!! Εξάλλου όπως μου είπε μετά και ο Σεραφείμ: “πάντα παίζουμε καλά στη Θεσσαλονίκη!”. Πρέπει να αναφέρω την αγάπη του κόσμου που ανέβηκε στη σκηνή για φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο. Χαρακτηριστικό είναι κοπέλα με πανό με στίχους από κάποιο τραγούδι που δυστυχώς μου διαφεύγει τώρα.

Ακολουθεί το after party στο Drifter όπου ο οικοδεσπότης και αγαπητός φίλος μας Πάνος μας περιποιήθηκε δεόντως! Όσοι άντεξαν επέστρεψαν πάλι στο 8ball μέχρι που βγήκε ο ήλιος για τα καλά!

Την Κυριακή το πρόγραμμα έλεγε Γουμένισσα, χωριό 10’ έξω από το Κιλκίς. Η σκέψη υπήρχε μία βδομάδα πριν αλλά ο ενθουσιασμός από τη προηγούμενη μέρα και η πολύ καλή παρέα δεν άφηνε περιθώρια αντίρρησης, έτσι μετά από αρκετή κατανάλωση τσίπουρο και καλού μεζέ το πήραμε απόφαση. Με οδηγό την Ηρώ (που ευχαριστώ για τον ταξιτζή που μας έκανε σε όλες τις διαδρομές), ξεκινήσαμε.

Η νύχτα είχε πέσει για τα καλά και όσο απομακρυνόμασταν από τη Θεσσαλονίκη νόμιζα ότι εκτός από τα ζωάκια που συναντούσαμε θα έβγαινε και η αρκούδα στο δρόμο αφού μόνο εμείς κυκλοφορούσαμε. Με τα πολλά φτάσαμε και σκεφτόμουν “Που το βρήκανε αυτό το μέρος οι τρελοί; Ποιος θα έρθει εδώ;”

Το μαγαζί λεγόταν “ΟΙΩΝΟΣ” και σίγουρα μόνο καλός θα μπορούσε να ήταν. Μαγαζί προσεγμένο που πολλά bar θα ζήλευαν σε μεγαλύτερες πόλεις και εδώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και μαγκία του στο Δημήτρη που έκανε μία τέτοια κίνηση (πρέπει να γίνει παράδειγμα για πολλούς).

Τα όργανα έτοιμα στημένα, ο κόσμος μαζεύτηκε, στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου για το τι θα παίξουν και αν ο κόσμος ήταν έτοιμος να ακούσει τους δυνατούς ήχους των Πλανεταίων. Εκείνη τη στιγμή μου λέει ο φίλος μου ο Νίκος: “Tους βλέπεις; Μάλλον νομίζουν ότι θα ακούσουν ελληνικό ροκ, διασκευές!!”

11 παρά και ξεκινάνε το setlist πάνω κάτω το ίδιο αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία αυτό, για μένα σημασία είχε ότι έβλεπα Planet Of Zeus σε ένα μικρό επαρχιακό μαγαζί με τον κόσμο που ήταν μέσα να γουστάρει κάργα, τα παιδιά πάνω να τα δίνουν όλα, χαρακτηριστικό ήταν στο τελευταίο κομμάτι και σόλο του Σεραφείμ, πίστευα ότι αν δεν τα έσπαγε δεν θα σταμάταγε! Τον ρώτησα μετά, “με τόση κούραση και στη τελική δεν ήταν σαν τη χθεσινή φάση που τη βρήκες τέτοια κάβλα;” Εκεί με αποστόμωσε λέγοντας μου ότι “Aν δεν γούσταρα αυτό που  κάνω δεν θα το έκανα καθόλου”.

Για μία ακόμα φορά συνειδητοποίησα ότι έχουμε να λέμε για μία μπάντα με πολύ ενέργεια που πρέπει να της πάνε όλα καλά και να ξεφύγει από τη μίζερη πραγματικότητα της Ελλάδας γιατί το αξίζουν σαν πολύ καλά παιδιά και καλλιτέχνες που είναι.

Να σημειώσω ότι το live δεν ήταν εύκολο, ο Στέλιος έσπασε 3 χορδές κατά τη διάρκεια του και του Γιάννη μία τεράστια φουσκάλα στο δάκτυλο του, που αποκόμισε από το live στη Καστορία, όλα αυτά όμως λυθήκανε χάρις στο άργυπνο βλέμμα του Bill και την άμεση αντιμετώπισή τους!

Η βραδιά δεν τελείωσε όμως εκεί είχε μια έκπληξη, οι φίλοι εκεί της Γουμένισσας μας είχαν καλεσμένους σε ένα ρακοκάζανο για τσίπουρα, με ή χωρίς γλυκάνισο, και διάφορους μεζέδες (πιστεύω ο Σεραφείμ θα τη θυμάται αυτή τη βραδιά με τη περιπέτεια του με τη πιπεριά!) όπου ανταλλάξαμε όλοι μαζί απόψεις για τη μουσική και διάφορες συναυλίες που έχει παρακολουθήσει ο καθένας, όμορφα και ανθρώπινα γύρω από τη φωτιά. Στιγμές απλές και καθημερινές για τους ανθρώπους εκεί αλλά για εμάς των πόλεων δυσεύρετες. Με  το καλύτερο τρόπο έκλεισε ένα rock διήμερο PLANET OF ZEUS!   

Υ.Γ. Aυτή η κάλτσα βρέθηκε;;;

Photos: Steve (GNP productions)
GNP’s youtube channel

992

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*