Nightstalker (29/09/12) Eightball

Σαββάτο 29/9/2012, μια ημερομηνία που τη περίμενα καιρό για να ανέβω Θεσσαλονίκη να δω τους φίλους μου εκεί! Η αφορμή αυτή τη φορά άκουγε στο όνομα NIGHTSTALKER!
Λόγω διάφορων συγκυριών είχα πολύ καιρό να τους απολαύσω σε κάποιο live τους, το τελευταίο αν θυμάμαι καλά ήταν ίσως τα Χριστούγεννα του 2009 στο καθιερωμένο party στο AN CLUB.

Τελευταίο κομμάτι στο MENUDO το “USE” και σφαίρα να προλάβω το τρένο στις 07:18 για Σαλόνικα! Άφιξη και κατευθείαν στον αγαπημένο μας Ήλιο για τις καθιερωμένες μεσημεριανές μπύρες! Στο διπλανό τραπέζι οι HERITAGE, τα παιδιά από την Άρτα που τα σπάνε! Οι “πληροφορίες” λένε ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα τις προηγούμενες μέρες με διάφορα events τις μπάντες να κάνουν βόλτες στους δρόμους κ.α.

Απαραίτητη ξεκούραση στο DINO’S PLACE και δρόμο για το 8BALL! Το χαμόγελο του Βαγγέλα στη πόρτα “περιμένει” κ πλέον η αίσθηση ότι προμηνύεται ένα καλό βράδυ είναι διάχυτη! Δυστυχώς λόγω της κούρασης και της επιβαλλόμενης ξεκούρασης πρόλαβα μόνο 2 τραγούδια από τους UNIVERSE 217 αλλά από ότι έμαθα ήταν πολύ καλοί όπως και οι HERITAGE! Το 8BALL γεμάτο το κοινό έτοιμο με πολύ κόσμο και από άλλες περιοχές. Η ιαχή “NIGHTSTALKER OE OE OE” θυμίζει γηπεδικό σύνθημα αλλά σε προετοιμάζει για το τι έχει να επακολουθήσει!

Σκοτάδι, η διαπεραστική εισαγωγή από το “GO GET SOME” είναι γεγονός, φώτα και το γλέντι αρχίζει! Ότι καλύτερο για ξεκίνημα! Ήχος πολύ καλός αλλά αφόρητη ζέστη! Κλασσική ατάκα Αργύρη: “Είμαστε οι NIGHTSTALKER!!”

Ακολουθεί το “SOMA”, ο κόσμος ενθουσιασμένος και προετοιμασμένος-“διαβασμένος” ότι θα ακούσει τραγούδια από την καινούργια τους δουλειά! Στη συνέχεια το ομώνυμο και καλύτερο κομμάτι του δίσκου (προσωπική μου άποψη και κόλλημα ημερών, όχι πως και τα υπόλοιπα υστερούν και εκεί κάπου οι γνώμες διίστανται!) απογειώνει το 8ball! Χωρίς ανάσα και με ένα: “Καλησπέρα Θεσσαλονίκη!” ακούμε “ONE MILLION BROKEN PROMISES”. Στο σημείο αυτό έχουν αρχίσει να σπάνε τα άλατα από το σβέρκο και το κεφάλι κοπανιέται από μόνο του!

“Μαθήματα ιστορίας” με “VOODOO U DO” και “IRON”, οι μπασογραμμές του Αντρέα και οι τυμπανοκρουσίες του Ντίνου δονούν τα τοιχώματα του 8ball που στάζουν από τη ζέστη! Το “SUPERFREAK” κάνει τον κόσμο να  τραγουδάει μαζί με τον Αργύρη! Οι απαραίτητες “συστάσεις” και “LINE”! Πάλι νέα δουλειά και “KEYSTONE”. “Το παιδί με τη κιθάρα (Τόλης) εδώ θέλει να πιεί, τίποτα μπύρες!” και “ROCKAINE”…

“BACK TO DIRT” και back to history με: “ENOUGH IS NOT ENOUGH” τα κεφάλια φεύγουν! “USE”, “NEVER KNOW”, “Γεια μας παιδιά και “FREAKLAND”” σκεπτόμενος ότι τέτοιες μουσικές που ξεκίνησαν το 1994 (σημείωση: πρώτη μου φορά που είχα τη τύχη να δω τους NIGHTSTALKER, live ήταν το 1991 support  στους ANNIHILATOR στο Ρόδον και είχα μείνει άναυδος) από ελληνική μπάντα έχουν μείνει εντός συνόρων και ότι αν ήταν κάποια μπάντα από την Καλιφόρνια, τα Τέξας ή δεν ξέρω εγώ που αλλού, θα λέγαμε όλοι τι μπαντάρα είναι αυτή και τα σχετικά…

Πριν προλάβω να ολοκληρώσω τη σκέψη μου που την έχω κάνει άπειρες φορές, έρχεται η καταιγίδα! “ALL AROUND” και το 8ball γεμίζει με satanic drugs from outer space! Με τον ιδρώτα να κυριεύει όλο το κορμί, “JUST A BURN” και τα stagediving συνεχίζονται! “BABY GOD IS DEAD”, “TRIGGER HAPPY” μας κάνει ακόμα πιο happy…

Το απαραίτητο encore, NIGHTSTALKER OE OE OE και “GIVE ME”! Τελευταίο κομμάτι: “THE UNDERDOG”– δεν ξέρω αν ο κόσμος περίμενε κάποιο άλλο τραγούδι ή και άλλο τραγούδι όχι μόνο δύο ή είναι δικιά μου αίσθηση, αλλά σίγουρα έπρεπε να μας μείνει η “γεύση”  από το “DEAD ROCK COMMANDOS”

Ένα πολύ όμορφο βράδυ! Επόμενο ραντεβού με τους NIGHTSTALKER στο GAGARIN 122 13/10 και στο 8BALL 20/10 με PLANET OF ZEUS!

586