ILLDISPOSED: “Sense the Darkness”

Οι Δανοί Illdisposed με τη δωδέκατη κυκλοφορία τους διαθέτουν έναν από τους καλύτερους death metal δίσκους του 2012.

Μόλις ένα χρόνο μετά το “There is Light (But Not for Me)”, το “Sense the Darkness” φέρνει όλη τη δυναμική που μπορεί να επιδείξει σήμερα ο δημιουργός του.

Άφθονο καινούργιο υλικό δείχνουν να είχαν στη διάθεση τους οι Δανοί μιας και τα δεκατρία κομμάτια του νέου τους album, τα οποία έχουν αρκετά μεγάλες διάρκειες, αποτελούν φρέσκες, καινοτόμες και ποιοτικότατες συνθέσεις. Στο “Sense the Darkness”, όπου κατά κύριο λόγο κυριαρχούν οι γρήγορες death νότες, υπάρχουν καλοπαιγμένα hard rock και heavy riffs, τα φωνητικά του Bo Summer στις καλύτερες επιδόσεις τους, τα solos του Jakob Hansen που είναι μοναδικά και μια σκοτεινή ατμόσφαιρα που κάνει τον δίσκο επιβλητικό.

Συνολικά πρόκειται για μια παραγωγή με αποτέλεσμα κοντά στο τέλειο. Ο ήχος του δίσκου είναι πεντακάθαρος με τη μίξη να έχει πραγματοποιηθεί από τον Tue Madsen (Suicide Silence, Heaven Shall Burn, Sick of it All). Το “Sense the Darkness” βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο album στη καριέρα των Illdisposed με σίγουρη την εμφανή ανωτερότητα του από τους δύο προηγούμενους δίσκους του συγκροτήματος.

500