DECEPTION OF A GHOST: “Life Right Now”

Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές στο παρελθόν και ίσως γίνομαι κουραστικός να το επαναλαμβάνω συνέχεια αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν φταίω εγώ που το κίνημα του μελωδικού metalcore κατακλύζεται από άρτια “παιχτικές” αλλά κάτω του μετρίου σε επίπεδο έμπνευσης και δημιουργικότητας μπάντες.

Οι Deception of a Ghost με την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους που φέρει τον τίτλο “Life Right Now” δεν καταφέρνουν απολύτως τίποτα. Μπορεί 10 χρόνια πριν να του αξιολογούσαμε διαφορετικά (αν και το καλό πράγμα είναι πάντα καλό) αλλά επαναλαμβάνοντας τετριμμένα riffs, μελωδίες και βάζοντας στα πλέον άκυρα σημεία απανωτά beat downs δεν νομίζω ότι καταφέρνουν κάτι περισσότερο από το να κουράσουν πλέον.

Για να σας βάλω στο κλίμα και να καταλάβετε για το τι πρόκειται να ακούσετε μουσικά από τους Deception of a Ghost να αναφέρω ότι θα διακρίνετε σαφείς επιρροές από μπάντες όπως οι August Burns Red, Devil Wears Prada, Texas in July κτλ με αρκετά στοιχεία από μπάντες όπως οι Hatebreed και οι Born From Pain. Με έπεισαν από το πρώτο τραγούδι ότι είναι πολύ καλοί παίχτες αλλά μέχρι εκεί. Με την πληθώρα των συγκροτημάτων και των κυκλοφοριών καθημερινά έχω και κάποιες αυξημένες απαιτήσεις από μία μπάντα πλέον. Άκουσα τον δίσκο πολλές φορές για να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι είναι απλά κουραστικός. Αλλαγές από heavy σε πιο μελωδικά σημεία και beat downs ξεφυτρώνουν από παντού αλλά το αποτέλεσμα είναι καθόλη την διάρκεια του δίσκου το ίδιο: δεν έχουν να πουν τίποτα!

Η παραγωγή είναι άρτια και τα πάντα ακούγονται πεντακάθαρα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να ακουστεί. Απλά σημειώνω την καλή παραγωγή όπως σημείωσα και πριν ότι είναι κάτι καλοπαιγμένο μόνο για του φανατικούς του είδους που απλά θέλουν να έχουν τα πάντα που κυκλοφορούν από το συγκεκριμένο είδος στην συλλογή τους. Νομίζω ότι μόνο σε αυτούς απευθύνεται η συγκεκριμένη κυκλοφορία αν και αμφιβάλλω αν και αυτοί θα μπουν στον κόπο να την ακούσουν δεύτερη φορά. Το πιο πιθανό είναι να αραχνιάσει στο βάθος της συλλογής τους.

444

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.