GRAVE DIGGER: “Home at Last” EP

Σε μια περίοδο που οι εταιρείες κάνουν από παντού περικοπές, οι Grave Digger χαίρουν την απόλυτη υποστήριξη της Napalm Records και κυκλοφορούν ένα EP, προεόρτιο της επερχόμενης νέα δουλειάς τους.

Το “Home at Last” θα συντελέσει ως ορεκτικό για τους φανατικούς της μπάντας, αλλά από εκεί και πέρα αυτή η συνήθεια των Grave Digger να βγάζουν EP κάθε λίγο και λιγάκι, καταντάει ολίγον τι ανούσια. Ενάμιση χρόνο πριν είχε βγει στην αγορά το “The Ballad of Mary”, ενώ λογής ακόμα EP έχει στο ενεργητικό του το σχήμα και μιας και δε ζούμε πλέον στις εποχές που όλα αυτά είχαν πέραση, απορώ το κατά πόσο υπάρχει κέρδος από όλη αυτήν την ιστορία.

Το ομώνυμο κομμάτι είναι ένα κλασσικό Grave Digger single, στο γνωστό μεταλλοεπικό στυλάκι, με το πιασάρικο refrain. Το non album track, “Rage of the Savage Beast” πέρασε και δε με ακούμπησε, οπότε η χρήση του ως b side καλά κρατεί, ενώ ο “ύμνος” του Wacken, “Metal Will Never Die” είναι μια “true” σύνθεση, από αυτές που θα χαροποιήσουν όσους φορούν ακόμα δερμάτινα και στον ελεύθερό τους χρόνο, ακονίζουν τα σπαθιά τους (τα οποία κραδαίνουν κρυφά στο μπάνιο τους).

Το EP περιέχει ακόμα τρεις συνθέσεις, ηχογραφημένες live στο Wacken το 2010, οπότε με αυτά και μ’ αυτά έχουμε ένα δισκάκι με έξι συνολικά τραγούδια, συνολικής διάρκειας μισής ώρας. Όπως προείπα, το “Home at Last” EP θα ικανοποιήσει τους πιστούς fan και δη, τους συλλέκτες, αλλά προσωπικά θα προτιμήσω να περιμένω το full length τους. Να μου λείπουν τέτοιου είδους υποκατάστατα.

477

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.