BURNING LOVE: “Rotten Things To Say”

Είναι φορές πως από το πρώτο λεπτό ακρόασης ενός δίσκου καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι καλό. Αυτό συμβαίνει και με την καινούργια δουλειά των Burning Love. Έχοντας ήδη στις αποσκευές τους έναν εξαιρετικό δίσκο συνεχίζουν με την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο “Rotten Things To Say”, να ικανοποιούν.

Punk rock με υψηλή Motorhead αισθητική και αναπόφευκτες crust επιρροές (Chris Colohan, ex-Crust στα φωνητικά) αλλά και με αργά περάσματα (πχ η κομματάρα “12:31”) και μελωδικές δισολίες σε καθηλώνει και σου δημιουργεί ένα αίσθημα εφορίας και ικανοποίησης.

Και όλα αυτά γίνονται με περίσσια μαεστρία και χωρίς να κουράζουν τον ακροατή με επιδείξεις και αχρείαστα κομμάτια. Απλά, λιτά και περιεκτικά το “Rotten Things To Say” περιέχει εξαιρετικές συνθέσεις από το intro μέχρι το outro. Τα πάντα λειτουργούν αρμονικά με αποτέλεσμα να έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική κυκλοφορία. Στον τομέα της παραγωγής ο Kurt Ballou (Converge) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και τα πάντα ακούγονται όπως ακριβώς πρέπει. Υπάρχει η απαραίτητη βρωμιά και η καθαρότητα ώστε να αναδεικνύει τις συνθέσεις αλλά και ο όγκος που απαιτείτε για extra πώρωση.

Αυτό που με εντυπωσίασε στην καινούργια δουλειά των Burning Love είναι ο πλουραλισμός στις συνθέσεις, το ότι έχουν καταφέρει να συμμαζέψουν τις επιρροές τους και να δημιουργήσουν έναν προσωπικό ήχο αλλά και το γεγονός ότι το “Rotten Things To Say” δεν υστερεί σε κανένα σημείο. Εγγυώμαι πως θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς του crust/punk/hardcore ήχου και όχι μόνο.

434

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.