Νέα κυκλοφορία από τους The Pineapple Thief

The Pineapple Thief: “All The Wars”

Η K-Scope στις 3 Σεπτέμβρη μας παρουσιάζει ακόμα ένα από τα παιδιά της. Η τετραμελής παρέα από την Μεγάλη Βρετανία, μας ρίχνει ξανά μουσικές βουτηγμένες από prog rock ήχους πότε σε πιο soft γραμμές και πότε σε πιο άγριο rock.

Η μπάντα αυτή που από το 1999 μας έχει γεμίσει από πληθώρα ήχων και συναισθημάτων παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά ίσως στην καλύτερη τους εποχή, αφού το χαλί στρώθηκε κατάλληλα με την εμφάνιση του “Someone Here Is Missing” το 2010 και ενώ ήδη πιο πριν με το “Tightly Unwound” το 2008, το κοινό τους είχε αρχίσει να εισέρχεται για τα καλά στις αγκαλιές της μπάντας και στον γλυκόπικρο προοδευτικό τους ήχο.

Οι μεγαλύτερες και καλύτερες τουρνέ, οι εμφανίσεις στα φεστιβάλ, οι ηχογραφήσεις στα studios Real World του Peter Gabriel, και το πανέμορφο artwork του Storm Thorgerson, είναι ίσως κάποιες από τις λεπτομέρειες, που μας δίνουν την υπόσχεση πως η προσμονή για την φθινοπωρινή αυτή κυκλοφορία αξίζει.

Το “All The Wars”  σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην εξέλιξη της μπάντας, αφού όπως δηλώνει και ο frontman της μπάντας Bruce Soord -ο οποίος σαν συνθέτης βρίσκεται σε συνεχή ωρίμανση- κινούνται σε έντονες μουσικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας 22 εγχόρδων και χορωδία.

Έχουν δοθεί όλα στην παραγωγή αυτού του άλμπουμ και παρά τις διαφοροποιήσεις και τις καινοτομίες παραμένουν πάντα rock, άλλοτε σε πιο βαριά μορφή και άλλοτε πιο λεπτεπίλεπτα και όμορφα.

Η Limited 2CD digibook έκδοση με bonus disc που διαθέτει αποκλειστικά ακουστικές εκδοχές από κομμάτια από το άλμπουμ συν μια έκδοση του 2012 του ‘Light Up Your Eyes’.

TRACKLIST:
Burning Pieces
Warm Seas
Last Man Standing
All the Wars
Build a World
Give It Back
Someone Pull me Out
One More Step Away
Reaching Out

Το SECOND DISC στην Special Edition περιλαμβάνει ακουστικές εκδοχές των:
Warm Seas
Reaching Out
Last Man Standing
One More Step Away
All the Wars
Every Last Moment
Someone Pull Me Out
Light Up Your Eyes

Ακούστε δείγμα από τη νέα δουλειά των The Pineapple Thief εδώ.

142