ROYAL THUNDER: "CVI"

Πόσο βασιλικός μπορεί να είναι ένας κεραυνός; Και τι παραπάνω έχεις αυτός από τους άλλους, που τον χαρακτηρίζει με ένα τόσο υψηλό αξίωμα; Και τι είναι τέλος πάντων, αυτός ο λατινικός αριθμός 106;

Καμιά από αυτές τις ερωτήσεις δεν χρειάζεται να βρει απάντηση τη συγκεκριμένη στιγμή. Εδώ έχουμε ένα κουαρτέτο από την Ατλάντα που έρχεται πιο κοντά μας με την πρώτη “γεμάτη” δουλειά τους, με τη βοήθεια της Relapse. Μετά από το ΕΡ που έφερε το όνομα του συγκροτήματος, ήρθαν φορτσάτοι με το “CVI”.

To ανδρόγυνο Miny Parsonz (μπάσο, φωνή) και Josh Weaver (κιθάρα), παρέα με δύο φίλους τους στα τύμπανα και κιθάρα, οι Royal Thunder παρουσιάζουν ένα όμορφο δείγμα doom, όπως το έχουν διδάξει οι μεγάλοι Black Sabbath, περασμένο από την άμμο της ερήμου που σκέπαζε τους Kyuss, ισορροπώντας με ήχους που μας χάριζαν κάποτε οι Lynyrd Skynyrd και οι Molly Hatchet.

Το “Parsonz Cuse” ξεκινάει όμορφα το δίσκο και θέτει όμορφα τα μουσικά όρια της μπάντας. Όμορφες ιδέες που σου κολλάνε στο μυαλό και δείχνουν ένα συγκρότημα που δουλεύει αρκετά και πιστεύω ότι μπορεί στο μέλλον να μας δώσει και άλλες τέτοιες όμορφες δουλειές. Ξεχωρίζω το εκπληκτικό, αν και μεγάλο σε διάρκεια (9:46), “Blue”, παρόλο που κανένα κομμάτι δεν είναι ατυχώς τοποθετημένο.

Μια πανδαισία low-mid tempo southern doom ήχων που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους οπαδούς αυτών των ιδιωμάτων, αλλά και μπορώντας να κερδίσει και ανθρώπους άλλου metal προσανατολισμού! Άβε, Royal Thunder! Οι μουσικόφιλοι σας χαιρετούν!



469

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.