CONFESSION

Με αφορμή την καινούργια δισκογραφική των Αυστραλών Confession βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στον τραγουδιστή της μπάντας, Michael Crafter. Για να δούμε λοιπόν τι μας απάντησε για την μπάντα, τη μουσική βιομηχανία και…την ελληνική κουζίνα!

Γεια σου Michael. Πρώτα απ ‘όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για το νέο σας άλμπουμ. Τι προσπαθήσατε να αλλάξετε στο “The Long Way Home” σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ σας; Είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;
Νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια εξέλιξη από το πρώτο EP μέχρι και σήμερα. Ήταν τέλεια η διαδικασία αυτής της εξέλιξης μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα που “βγήκε” στον δίσκο. Η σύνθεση του δίσκου, οι εγγραφές και το να πηγαίνεις για περιοδεία στην συνέχεια είναι “άρρωστο”. Θεωρώ πως ο καινούργιος δίσκος είναι πιο γρήγορος και τα μελωδικά σημεία είναι πιο μελωδικά. Θέλουμε απλά να κρατήσουμε την ισορροπία μεταξύ metal και rock.

Ποιες ήταν οι κύριες επιρροές των Confession κατά τη διάρκεια σύνθεσης του νέου σας άλμπουμ;
Τα ίδια γνώριμα συγκροτήματα. Καταρχάς, οι μπάντες στις οποίες έχουμε έχουμε παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Δουλεύουμε για να κάνουμε τον ήχο τον Confession όλο και πιο βαρύ. Θα έλεγα πως από άλλες μπάντες έχουμε επιρροές από Hatebreed, Bury Your Dead, Slipknot, Blink 182, New Found Glory και πάει λέγοντας.

Confession

Ο ήχος του άλμπουμ είναι τέλειος για μια ακόμη φορά. Είστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία σας με τον Fredrik Nordstrom και πιστεύεις πως έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου τον Confession;
Νομίζω πως “τα έσπασε” σε αυτόν τον δίσκο. Ο ήχος είναι τόσο βαρύς και σίγουρα ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Το ξέραμε ότι ο Fred θα ήταν ο άνθρωπος που θα έκανε για τον δίσκο μας το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε.

Πες μας κάτι αναφορικά με το στιχουργικό κομμάτι του δίσκου. Ποια θέματα θέλετε να θίξεται και τι μήνυμα θέλετε να περάσετε σε αυτούς που ακούνε τη μουσική σας;

Confession


Τη ζωή! Έχουμε μια ευκαιρία στην ζωή και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Δείτε τον κόσμο, διασκεδάστε και κάντε αυτό που σας κάνει χαρούμενους. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που είμαι σε μία μπάντα που περιοδεύει και που μπορώ και παίζω μουσική με τους φίλους μου. Αυτό πιστεύω αντανακλάτε και στους στίχους που γράφω. Είμαι ευτυχής για τη ζωή μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τον τόπο που μεγάλωσα.

Φαντάζομαι θα κάνετε μια περιοδεία για την προώθηση του καινούριου σας δίσκου. Ανυπομονείτε γι αυτό;
Ναι! Έχουμε μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους PWD, Τhe ghost Ιnside και Μiss may Ι. Αυτό είναι εκπληκτικό για εμάς. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ζητήσει για κάτι καλύτερο. Ελπίζω να μπορούμε να βλέπουμε τους οπαδούς μας στην Ευρώπη πιο συχνά.

Ποιο δικό σας τραγούδι διασκεδάζεις πιο πολύ όταν παίζετε live;
Το “Asthma Attack” από τον καινούργιο δίσκο όπως και γενικά τα πιο γρήγορα κομμάτια μας. Ποια είναι η γνώμη σου για την μουσική βιομηχανία στις μέρες μας και για το “παράνομο κατέβασμα”. Πιστεύεις πως είναι θετικό για μία μπάντα όπως οι Confession; Είναι καλό να μπορεί ο κόσμος να μας ακούσει εύκολα αλλά από την άλλη δεν βγάζουμε αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε μόνοι μας κτλ κτλ. Έτσι χωρίς την βοήθεια μιας εταιρίας δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε ακριβές παραγωγές όπως για παράδειγμα να έχουμε τον Fredrik Nordstrom. Έτσι σε βάθος χρόνου ίσως αποδειχτεί αρνητικό αλλά εντάξει. Ίσως αρχίσουμε να ηχογραφούμε πάλι στους προσωπικούς μας υπολογιστές όπως κάναμε παλιά (γέλια)

Γνωρίζεις κάτι για την ελληνική hardcore/metal σκηνή και αν ναι ποια είναι η γνώμη σου γι αυτή;
Βασικά, δεν γνωρίζω κάποια μπάντα από την Ελλάδα. Είμαι μεγάλος οπαδός της Ευρωπαϊκής σκηνής απλά δεν τυχαίνει να γνωρίζω κάποια μπάντα από την Ελλάδα.

Confession

Τι καινούργιο πιστεύεις πως έχουν να προσφέρουν οι Confession στην Hardcore σκηνή;
Δεν πιστεύω πως κάποια μπάντα έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στην hardcore σκηνή αυτές τις μέρες. Εμείς απλά θέλουμε να παίζουμε κεφάτη μουσική. Break -downs και ροκ μέρη που κάποιος μπορεί να τραγουδήσει καθώς ακούει τη μουσική μας. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι απλά βαριά μουσική (γέλια). Είμαστε μια μπάντα μέσω της οποίας εκφράζουμε αυτά που σκεφτόμαστε και δεν θα “γλύψουμε” κανέναν για να ανεβούμε πιο ψηλά.

Γιατί πιστεύεις ότι κάποιος θα πρέπει να ακούσει τον καινούργιο σας δίσκο;
Μήπως γιατί είμαστε Αυστραλοί? (πολλά γέλια). Είναι βαριά μουσική για ακραίους οπαδούς. Γράφουμε μουσική για να κουνήσετε τα κεφάλια σας να χοροπηδήσετε και να μπείτε στο pit. Απλά πράγματα για να τραγουδήσετε μαζί μας κτλ. Ελπίζω ο κόσμος να αγαπήσει το καινούργιο μας άλμπουμ.

Confession

Θα ήθελες να πεις κάτι στους Έλληνες οπαδούς σας;
Η χωριάτικη σαλάτα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μου. Λατρεύω τις σαλάτες (γέλια)! Επίσης ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Το να ξέρω ότι υπάρχει κόσμος στην Ελλάδα που του αρέσει η μουσική μας είναι υπέροχο. Επιπλέον, εσείς εκεί στην Ελλάδα, μαγειρεύετε καταπληκτικά φαγητά! Μου αρέσει πολύ το φαγητό (πολλά γέλια)! Ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη!


239

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.