SECRETS: “The Ascent”

Πείτε με “πεζό”, πείτε με όπως θέλετε, αλλά καλό είναι να μην κοιτάξετε κάποια φωτογραφία των Secrets προτού ακούσετε το ντεμπούτο τους. Θα ξενερώσετε μόλις αντικρύσετε τα εν λόγω πιτσιρίκια και πιθανότατα να μη μπείτε στη διαδικασία να τσεκάρετε το “The Ascent” και αυτό θα είτο κρίμα!

Οι Secrets ακολουθούν τη νέα μόδα που κατακλύζει τη metal κοινότητα της Αμερικής, που θέλει την αποστασιοποίηση από τις λογής μουσικές ταμπέλες. Βέβαια, αυτό οι περισσότεροι το εκλαμβάνουν ως “ελάτε να παίξουμε screamo”, αλλά τέλος πάντων… Έχοντας μόλις ένα χρόνο ζωής, το σχήμα κυκλοφορεί την πρώτη του δουλειά σε παραγωγή Tom Denney (A Day to Remember) και χωρίς να αποτελεί κάτι το καινοτόμο, το σύνολό της είναι αρκετά άρτιο έτσι ώστε να τη βλέπω με θετική ματιά. “Σχισμένα” και καθαρά φωνητικά υστερούν ολίγον τι όμως, καθώς μοιάζουν με εκατοντάδων άλλων συγκροτημάτων. Αυτό ουσιαστικά που μένει από το “The Ascent” είναι οι συνθέσεις με προσωπικότητα (musicwise και όχι vocalwise), όπως και το ότι για ντεμπούτο, δείχνει αρκετά ώριμο. Σίγουρα οι καλιφορνέζοι Secrets έχουν δρόμο μπροστά τους, αλλά βρίσκονται ήδη σε ένα σχετικά καλό επίπεδο. Αν άλλαζαν και λιγάκι το φλώρικο στυλάκι τους θα ήταν ακόμη καλύτεροι…


449

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.