TIDES FROM NEBULA (22/11/11) Six D.O.G.S

Τα αστρικά νεφελώματα του σύμπαντος σίγουρα δεν είναι ορατά σε εμάς εδώ κάτω με γυμνό μάτι, το σίγουρο όμως είναι πως οι Post Rockers Πολωνοί TIDES FROM NEBULA δημιούργησαν την παλίρροια τους στην μουσική σκηνή του Six D.O.G.S βράδυ Τρίτης στον κέντρο της Αθήνας.

Έφτασα στον περίεργα δομικά αυτόν χώρο λίγο πριν τελειώσουν οι MIDAS FALL (για τα τελευταία 2-3 τραγούδια) οι οποίοι με ενθουσίασαν, και κοντά στις 22.40 έγινε ένα μικρό διάλειμμα εν αναμονή των TIDES FROM NEBULA. Να σημειώσω πως ευρύτερα γνωστοί στο μουσικό Ελληνικό κοινό δεν είναι ακόμα (δυστυχώς) αλλά μετά από αυτό το live, είμαι σίγουρη πως θα αλλάξουν λιγάκι τα πράγματα.

TIDES-FROM-NEBULA01

Έχοντας παίξει με: This Will Destroy You (us), Oceansize (uk), Pure Reason Revolution (uk), Ulver (nor), Shrinebuilder (us)  Caspian (us) God Is An Astronaut (irl), δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή είναι από της κορυφαίες Post Rock μπάντες στην χώρα τους. Τελευταία σε τουρνέ με τους RIVERSIDE παίζοντας σε άπειρα live σε όλη την Ευρώπη, και κάτω από την σκέπη του μεγάλου Πολωνού συνθέτη (στην παραγωγή)   Zbigniew Preisner. Έχοντας στο δημιουργικό τους 2 άλμπουμ  : “ Aura” (2009) και “Earthshine” (2011), η τετραμελής παρέα γέμισε τον χώρο με απίστευτες μελωδίες, μουσικές που νομίζεις έρχονται από άλλες πλανητικές διαστάσεις.

TIDES-FROM-NEBULA01

Στις 22.55, χαμήλωσαν τα φώτα σε κόκκινες και μωβ αποχρώσεις και μια ambient μουσική εισαγωγή μας ειδοποιούσε πως σε λίγα λεπτά θα ήταν κοντά μας. Σε αυτό το live χωρίς καμιά αμφιβολία ο ήχος υπερείχε μακράν του φωτισμού και έτσι δεν έγινε και πολύ αισθητή η μετριότητα του. Όσο για τον ήχο… τι να πω! Έμεινα έκπληκτη πως σε έναν τόσο μικρό χώρο ήταν όλα άψογα. Καμπάνα ήχος και η καθαρότητα στο μέγιστο. Βέβαια πέρα από τον εξοπλισμό οι T.F.N είναι τόσο απίστευτα δεμένη-προβαρισμένη μπάντα που είχαν τη δυνατότητα να σε κάνουν να τους θαυμάσεις πολλές φορές!

TIDES-FROM-NEBULA01

Κομμάτια όπως: Higgs Boson, Shall We?, It Takes More Than One Kind Of Telescope To See The Light, When The Were No Connections, The Fall Of Leviathan, White Gardens, Sleepmonster, These Days, Glory Days, Tragedy Of Joseph Merrick, ξεσήκωσαν τον κόσμο στην κυριολεξία κάνοντας τους (με!) να θέλουμε να βουτήξουμε στο stage. Από τις μελωδίες στα ξεσπάσματα, από το ταξίδι στην ένταση, μέχρι που ο Adam Waleszyński πέταξε στην κυριολεξία μέσα στο κοινό (στο Tragedy Of Joseph Merrick) κάνοντας μας όχι απλά να ενθουσιαστούμε, αλλά το headbanging να δίνει και να παίρνει σαν παράκρουση! Στο τέλος δίνει και την κιθάρα του σε έναν οπαδό και φεύγει! Η ενέργεια αυτής της μπάντας και η προσέγγιση τους στο Ελληνικό κοινό θα μείνει για πολύ ακόμα στο μυαλό μου. Οι ίδιοι όταν πια τελείωσαν κατά τις 00.20, ευχαρίστησαν θερμότατα όλους όσου

TIDES-FROM-NEBULA01

ς ήμασταν εκεί, υποσχόμενοι για μελλοντικό κατέβασμα από την Πολωνία και πολύ πιθανόν με γνωστή “παρέα”! Ανταποκρίθηκαν σε όλους και σε όποιον ήθελε κάτι πιο προσωπικό, φωτογραφήθηκαν, μίλησαν, και ήπιαν μαζί μας και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Στα συν της βραδιάς, το γεμάτο merchandise, ο πολύ ζεστός κόσμος, (αν μη τι άλλο οι Πολωνοί είχαν να το λένε με τον ενθουσιασμό των Ελλήνων), και το φτηνό εισιτήριο. Παράγοντες που σίγουρα θα φέρουν πιο πολύ κόσμο στις σκηνές και πιο πολλούς μουσικούς. Για να μην πούμε στην κυριολεξία… It Takes More Than One Kind Of Telescope To See The Light!

Κείμενο/ photos: Ελένη Λιβεράκου

413