INFIDEL

Τελικά, είτε ανήκεις ήδη στο “κύκλωμα”, είτε όχι, οι δυσκολίες που συναντάς όταν θέλεις να κυκλοφορήσεις τη μουσική σου, είναι παντού! Το παρήγορο μεν είναι πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την καλή μουσική, θα συνεχίσουμε να συναντάμε διαμαντάκια σαν τη νέα δουλειά των Infidel με τίτλο “King of Cynical Control”. Ο Χρήστος Κισατζεκιάν (μπάσο), αφήνει για λίγο τη φωτογραφική του μηχανή και πιάνει το τηλέφωνο για να συνομιλήσει με την αυτού μεγαλειότης μου, περί μουσικής, επιρροών και εμποδίων, προσκαλώντας άπαντες στο party που θα κάνουν το Δεκέμβρη, για να εορτάσουν τη “γέννηση” του νέου τους “παιδιού”…

Για πες, πως σου φάνηκε το album; Πάρα πολύ καλό, αλλά για λεπτομέρειες θα πρέπει να διαβάσεις το review!
Δεν είναι γεμάτο ιδέες και μουσική, ρε συ; Γενικά δεν περιαυτολογώ, αλλά είμαι πολύ περήφανος για το “King of Cynical Control”!

Και καλά κάνεις! Αυτό πάντως που παρατήρησα εξ αρχής είναι ότι παρόλο που το ηχητικό αποτέλεσμα φαντάζει να κινείται στα ίδια πλαίσια με το ντεμπούτο, συνάμα είναι εντελώς διαφορετικό…
Ναι, συμφωνώ! Θέλω να πιστεύω πως ανεβήκαμε επίπεδο!

Γιατί όμως πέρασαν πέντε χρόνια από την προηγούμενη δουλειά των Infidel;

INFIDEL


Κοίτα, καταρχάς να σου πω πως ο δίσκος είναι έτοιμος από το 2009! Τι έγινε και καθυστέρησε δύο χρόνια; Πέρα από τις κλασικές καθυστερήσεις που έχει η όλη διαδικασία κοπής του cd, συναντήσαμε διάφορες δυσκολίες. Πρώτα από όλα, είχαμε να κάνουμε με την ΑΕΠΙ, όπου είμαστε μέλη καλώς ή κακώς. Είχαμε λοιπόν αποφασίσει να κάνουμε μια διασκευή στο “Here Comes The Rain Again” των Eurythmics… Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε άδεια για να το βάλουμε στο album, οπότε πήγα στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του σχήματος, μίλησα και με την ΑΕΠΙ και στην ουσία περιμέναμε το “οκ”. Από τον Οκτώβριο του 2009 επικοινωνούσαμε σε εβδομαδιαία βάση με την ΑΕΠΙ για να δούμε τι έγινε και πάντα μας έλεγαν πως δεν είχαν κάποιο νέο. Μη στα πολυλογώ, Σεπτέμβριο του 2010 μας είπαν τελικά ένα μεγάλο “όχι” και μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δε γνωρίζω εάν όντως υπήρξε άρνηση από το εξωτερικό. Δε γνωρίζουμε καν εάν το άκουσαν οι συνθέτες, ή έστω το management! Όπως και να έχει, το να αναμένουμε τόσο καιρό χωρίς λόγο ήταν τραγικό! Όταν λάβαμε λοιπόν την απάντηση, αποφασίσαμε να το συμπεριλάβουμε στο δίσκο ως secret song, χωρίς credits, χωρίς τίποτα. Και άμα υπάρξει κανένας μαλάκας που θα πάει σώνει και καλά να μας καρφώσει, τότε με γεια του και χαρά του! Έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα έχουμε γεμίσει από δαύτους…

Από το 2010 έως ότου κυκλοφορήσει τελικά, τι έγινε;
Ε, εδώ πάμε στο δεύτερο λόγο της αργοπορίας, που δεν είναι άλλος από την αποδέσμευση μας από την ΕΜΙ. Η βλακεία μας ήταν που δεν το κάναμε νωρίτερα! Δε μας βοήθησαν καθόλου με το ντεμπούτο μας και αποφασίσαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, αλλά όλη η διαδικασία πήρε σχεδόν πέντε μήνες! Μιλήσαμε μετά με τη Venerate και έχοντας φτάσει πλέον σχεδόν Δεκέμβρη του 2010, δεν προλαβαίναμε να έχουμε το δίσκο ετοιμοπαράδοτο για να βγει τα Χριστούγεννα, οπότε είπαμε κυκλοφορήσει Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε λίγο και ξεπεράσαμε για δεκαπέντε μέρες το deadline που μας είχαν δώσει, οπότε το όλο θέμα μετατέθηκε για το Σεπτέμβριο… Ε, και να’ μαστε πια με το cd επιτέλους στην αγορά!

Μιας και το ανέφερες, η διασκευή στο “Here Comes The Rain Again” των Eurythmics ποιανού ιδέα ήταν;
Του Γιάννη (σ.σ. Πούσιου- φωνητικά) ήταν, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται στο πώς του ήρθε! Επειδή ο Γιάννης είναι άνθρωπος που του αρέσει η μουσική γενικά, όπως σε όλη τη μπάντα, είχε πάει μαζί με τη γυναίκα του στο live της Madonna… Μετά τη λήξη της συναυλίας ακούστηκε στο χώρο το “Here Comes The Rain Again”, το οποίο και του κόλλησε. Όταν βρεθήκαμε λοιπόν μετά μου πρότεινε να το διασκευάσουμε και να το κάνουμε όσο πιο doom γίνεται!

Τα κομμάτια που εμπεριέχονται στο “King of Cynical Control” είχαν γραφτεί λοιπόν την περίοδο 2007- 2009;
Κοίτα, κάθε φορά που βγάζεις album είναι σα να ξεγεννάς! Κάνεις ότι χρειάζεται για να το ηχογραφήσεις και στην πορεία για να το στηρίξεις και εφόσον τελειώσεις με όλα αυτά, τότε κάθεσαι γράφεις νέα κομμάτια! Έτσι έγινε ύστερα από το “I, Oathbreaker” και με το που “ξεγεννήσουμε” και επίσημα το νέο cd, τότε θα πάμε στο studio να τζαμάρουμε, γιατί μας έχει ήδη λείψει!

Στα credits αναφέρονται όλων τα ονόματα… Όντως κάθεστε όλοι μαζί και γράφετε; Έχετε το χρόνο;
Δεν είναι εύκολο λόγω χρόνου, αλλά όλη η δουλειά είναι ομαδική. Καθόμαστε και τζαμάρουμε με τις ώρες και χτίζουμε σιγά σιγά τις συνθέσεις και για μένα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βγάζεις τραγούδια!

INFIDEL

Κατά τ’ άλλα, αυτό του είδους το νεωτεριστικό doom, πως βγήκε; Διότι εσύ είσαι καθαρά hard rock τύπος, ενώ ο Κωστόπουλος μας είχε συνηθίσει αλλιώς μέσω Acid Death…
Είμαστε τέσσερα άτομα με διαφορετικά ακούσματα, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, γιατί είναι αληθινό! Ο Dennis (σ.σ. Κωστόπουλος- κιθάρες), από τη μια ακούει jazz, από την άλλη hard rock, ενώ παράλληλα είναι μεγάλος οπαδός διαφόρων thrash και death σχημάτων. Εγώ είμαι πιο blues, classic rock και progressive τύπος, με αρκετές συμπάθειες σε διάφορα σύγχρονα metal συγκροτήματα. Ο Γιάννης είναι ένας κάφρος και μισός (γέλια)! Ακούει οτιδήποτε αργόσυρτο και κάφρικο, στην πιο βαριά μορφή του! Και ο Μάνος (σ.σ. Γιακουμάκης- drums) ακούει αρκετά πειραματικά πράγματα, jazz όπως και post. Παρόλα αυτά με όλους έχουμε κάποια κοινά υποσύνολα. Βάλε τα όλα αυτά λοιπόν σε μια χύτρα και έχει τους Infidel!

Άπαξ και πριν λίγα χρόνια γράψατε κάτι τόσο “σκατόψυχο”, τώρα με όλα αυτά που γίνονται πόσο πιο “μαύροι” θα γίνετε;
Α, καλά! Η εποχή εμπνέει για κάτι τέτοιο! Το επόμενο θα είναι “άστα να πάνε” (γέλια)!

Θεωρείς πως άμα το σχήμα δεν απαρτιζόταν από σχετικά γνωστές στο χώρο προσωπικότητες, θα γινόταν τόσο γρήγορα γνωστό;
Σιγά που έχουμε γίνει γνωστοί, ρε Στέφανε!

INFIDEL

Ε, στα εγχώρια πλαίσια εννοώ…
Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες, αλλά το ότι είμαστε στο χώρο μάλλον μας γυρνάει μπούμερανγκ! Μας χαρακτηρίζουν κάποιοι ως “η μπάντα του Metal Hammer”! Ε, δεν το δέχομαι αυτό ρε συ, γιατί πέραν του ότι μόνο εγώ και ο Γιάννης είμαστε στο περιοδικό, δεν είναι ότι το έχουμε ως σπόνσορα ή κάτι τέτοιο! Καμία σχέση! Μη σου πω, πως προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι κακές γλώσσες, δεχόμαστε λιγότερη στήριξη και από το ίδιο το Hammer και ας έχουμε τα “μέσα”! Είδε δηλαδή κανείς κανένα “σπρώξιμο” που δεν το καταλάβαμε εμείς; Δε μας ενδιαφέρει να μας χαϊδεύουν! Και άπαξ και κάποιος δε συμπαθεί για τους δικούς του λόγους το Metal Hammer, γιατί πρέπει αυτό να έχει αντίκτυπο σε οτιδήποτε άλλο κάνουμε; Εμείς μουσική παράγουμε και όλα τα άλλα δεν πρέπει να έχουν σημασία…

Θα κάνετε και μια παρουσίαση στο An, έτσι;
Βέβαια, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου! Θέλουμε να δούμε όλους τους φίλους μας και να παίξουμε για αυτούς ολόκληρο το “King of Cynical Control”!

INFIDEL

Γιατί τσάμπα και όχι με κάποια είσοδο;
Το event αυτό έχει καθαρά το χαρακτήρα ενός party! Δεν το κάνουμε τόσο σα συναυλία, όσο για να γουστάρουμε όλοι, είτε πάνω, είτε κάτω από τη σκηνή! Και σε συνδυασμό του ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά, είπαμε να το κρατήσουμε σε πλαίσια “παρέας”! Εάν δηλαδή είχε χώρο το studio που παίζαμε, θα φέρναμε ποτά, ξηρούς καρπούς και θα παίζαμε εκεί! Το An λοιπόν εξυπηρετεί, διότι και αρκετό κόσμο χωράει και πληροί τις προϋποθέσεις για μια τέτοια νύχτα! Θέλουμε όποιος έρθει να μην έχει να σκεφτεί το οικονομικό! Επίσης, θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να τελειώσουμε νωρίς για να φύγει όποιος θέλει με συγκοινωνίες, ή γενικά να αποχωρήσει μια κανονική ώρα ώστε άμα δουλεύει την επόμενη μέρα να μην έχει πρόβλημα. Έτσι λοιπόν το live ξεκινάει αυστηρά στις 20:30 και οι Infidel θα βγουν στη σκηνή στις 22:00!

Οκ, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα τα πούμε λοιπόν και στο live, Χρήστο!
Εννοείται!


313

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.